“Eko Koprijan” učesnik Mini olimpijade u Nišu

Udruženje „Eko Koprijan“  Doljevac učestvovalo je na Olimpijadi trećeg doba u Nišu. Naime, u parku Svetog Save u Nišu u prisustvu mnogobrojnih gostiju iz cele Srbije, učesnika i takmičara otvorena tokom vikenda održana je  12. po redu Mini olimpijada trećeg doba.  Organizatori ovog susreta  su Pokret Trećeg doba Niša, Gradska organizacija penzionera i Gradska opština Medijana, u saradnji sa OŠ „Sveti Sava“, Komandom kopnene vojske Srbije i Domom zdravlja u Nišu.

Kako kaže Suzana Perić iz doljevačkog udruženja „Eko Koprijan“ učestvovanje na Mini olimpijadi je bila u stvari promocija udruženja.

  • Naše udruženje je nedavno nastalo, a želja nam je da se predstavimo javnosti, približimo građanima i upoznamo ih sa našim planom i programom. Takođe, želeli smo da ovim učešćem pošaljemo poruku mladima da se mora biti aktivan tokom života, da mladi treba da usvoje zdrave stilove života i navike- istakla je Perićeva.
Suzana Perić iz udruženja “Eko Koprijan” (na slici levo)

Suzana Perić je dodala da je cilj ovakvih okupljanja i želja da se pokaže starijim generacijama da život ide dalje i da se ne završava odlaskom u penziju i  da je fizička i mentalna aktivnost pokretač života.

  • Tokom Mini olimpijade održana su sportska takmičenje u nekoliko disciplina, a to su brzo hodanje, fudbal, košarka, šah i pikado, a učestvovalo je više od 30 ekipa i preko 200 takmičara. Sve vreme takmičenja trajala je  izložba rukotvorina udruženja penzionera i zadrugara Nišavskog upravnog okruga- kazala je Suzana Perić u izjavi za Radio Koprijan.

Eko Koprijan je imao svega 5 takmičara, ali učestvovali su u gotovo svim pojedinačnim nadmetanjima, poput šaha, pikada i slično.

  • Ovo simbolično učestvovanje je bila naša svojevrsna promocija udruženja. Ovo je uvod u Olimpijadu koja će se ove godine održati u Vrnjačkoj Banji, krajem septembra ili početkom oktobra i tada će učestvovati i više članova našeg udruženja- zaključuje Suzana Perić.

Mini olimpijada traje već 12 godina i to je tradicija koja se polako etablira i koja pokazuje da je ideja bila dobra. Briga o starijima i za stare je jedan važan strateški zadatak ne samo države, i republičke organizacije Saveza penzionera Srbije koja je potpuno uključena u sve ove aktivnosti. Grad Niš podržao je ovu manifestaciju. Za takmičenje se prijavilo 30 ekipa iz cele Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *