Fudbaler Nikola Stevanović iz Belotinca pozvan u reprezentaciju za predstojeće prijateljske utakmice

Novi član seniorske fudbalske reprezentacije Srbije je mladi fudbaler Nikola Stevanović iz Belotinca, član niškog Radničkog. Ovo je prvi poziv za seniorski tim za ovog talentovanog mladog igrača iz naše opštine, a sa njim na dve prijateljske utakmice koje će biti odigrane u Dominikanskoj Republici i SAD-u, igraće i njegov klupski drug Nikola Aksentijević.

Nikola u izjavi za Radio Koprijan kaže da mu je velika čast i zadovoljstvo što je pozvan u reprezentaciju naše zemlje, i da mu ovo debitantsko učešće predstavlja veliki korak u karijeri, nakon učešća u mladjim selekcijama. Tim povodom se zahvalio svom klubu u Nišu, jer sebe smatra izdankom i detetom Radničkog, u kojem je nakon što je prošao sve mladje kategorije, od pre pet godina prvotimac, kao i selektoru reprezentacije Iliji Stolici na ukazanom poverenju. Naglašava, da poziv za nacionalnu selekciju nije očekivao, ali da smatra da je svojom dobrom igrom to mesto zaslužio.

Već sada, ističe, uvidja da mu taj poziv mnogo znači, jer je primetno povećano interesovanje za njega kao igrača, te se nada daljem napredovanju u klupskoj karijeri u zemlji i inostranstvu, ali i standardnom mestu u nacionalnom timu.

Inače, planirano je da reprezentacija Srbije, koja još nema selektora, s obzirom na to da je Stolica na čelu mlade selekcije, protiv Dominikanske Republike igra 26. januara u Santa Domingu, a 31. januara protiv SAD-a u Orlandu. Pripreme reprezentacije počinju u subotu, 16. januara u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Ekipa će na put krenuti 21. januara, dok je povratak planiran 1. februara.

D.D./J.K.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *