Humanitarna IT trka u Nišu, za pomoć Nurdoru za opremanje roditeljske kuće dece obolele od raka

„Štafeta srcem“, humanitarna IT trka, biće organizovana u petak, 7. juna, u Nišu. Sva prikupljenja sredstva organizator će donirati Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka – Nurdor, za opremanje roditeljske kuće u Nišu.

IT kompanije iz Srbije i regiona mogu da prijave svoje zaposlene za učešće u trci, koja će biti štafetna, a start je u Niškoj tvrđavi u 18 časova.
Organizator trke je kompanija Syrmia (HTEC kompanija), koja već treću godinu zaredom na ovaj način prikuplja sredstva za one kojima je pomoć najpotrebnija.

Ove godine to su devojčice i dečaci koji se leče od malignih bolesti i kojima su neophodni bolji uslovi u roditeljskoj kući, u kojoj borave dok traje njihovo lečenje. Želja organizatora je da, zajedno sa učesnicima, dugi oporavak od teške bolesti ovim mališanima učini bar malo lakšim.
Trka je štafetna, ekipe petočlane, a svaki član tima treba da istrči po 850 metara. Kompanije mogu putem ovog linka da prijave neograničen broj timova, a rok za prijave je sreda, 29. maj. Nakon trke, planirano je druženje uz muziku u bašti Planinarskog doma.

Prošlogodišnju „Štafetu srcem“ podržalo je 40 IT kompanija, učestvovalo je 68 timova sa ukupno 278 trkača. Zahvaljujući prikupljenim sredstvima, kupljena je medicinska oprema Klinici za dečju reanimaciju i intenzivnu negu Univerzitetskog kliničkog centra Niš.
Organizator poziva sve IT kompanije da prijave svoje timove i da zajedno pomognu malim velikim herojima!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *