Istekao rok za plaćanje poreza, dužnicima omogućen reprogram duga

Juče je istekao rok uplatu četvrte rate godišnjeg poreza na imovinu koji se plaća na osnovu rešenja za 2019. godinu. Porez se plaća na osnovu rešenja koje su obveznicima izdali organi jedinica lokalne samouprave – gradova i opština. Jasmina Paunović načelnica Lokalne poreske administracije u Doljevcu kaže da je većina građana i pre roka izmirila svoje obaveze, a neplatišama su poslate opomene za plaćanje.

Ona ističe da ukoliko građani imaju veća dugovanja mogu da sklope sporazum o reprogramu duga.

  • Lokalna poreska administracija, odnosno poresko odeljenje nalazi se u zgradi SO Doljevac, i ovom prilim pozivam građane da koji imaju veće iznose duga dođu u kancelariju br. 24 i sklope sporazum o reprogramu duga. Dugovanje se onda plaća u nekoliko mesečnih rata, uz otpis kamate od 50 odsto, ukoliko nisu ranije sklapali sporazum- istakla je načelnica Paunović.
Načelnica Jasmina Paunović

Ona je podsetila građane da je SO Doljevac  donela ove godine Odluku o razvrstavanju neizgrađenog građevinskog zemljišta, koje se koristi isključivo za gajenje biljaka, u poljoprivredno zemljište, u svrhu utvrđivanja osnovice za porez na imovinu.

Poreski obveznici koji građevinsko zemljište koriste za gajenje biljaka, sadnog materijala, ili je na tom prostoru šuma, mogu ostvariti pravo, shodno napred navedenoj Odluci, ukoliko Poreskom odeljenju dostave izmenjenu poresku prijavu do 31. januara 2020.godine i dokažu da se predmetno građevinsko zemljište koristi kao poljoprivredno, odnosno šumsko. Nakon toga porez biće umanjen, odnosno obračunat kao za poljoprivredno zemljište.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *