Iz štampe izašao Zbornik radova sa Dečje književne kolonije u Doljevcu

Zbornik radova sa poslednje tri Dečje književne kolonije, koje organizuje Javna biblioteka u Doljevcu ovih dana izašao je iz štampe. Time je bogato književno stvaralaštvo mladih pesnika naše zemlje, učesnika kolonije, objedinjeno i sačuvano, kao podsetnik na njihove početke, ali i težnju jedne male sredine, poput naše, da se nametne na književnoj sceni naše zemlje.

Dečja književna kolonija je manifestacija koja tradicionalno,  već 11 godina okuplja decu, pesnike s ciljem afirmacije književnog stvaralaštva kod mladih. Oni tokom boravka u Doljevcu, iskazuju svoju darovitost kod stvaranje novih pesama, ali i rade na daljem razvoju talenta kroz niz jezičkih radionica sa priznatim, prekaljenim pesničkim imenima.

Javna biblioteka je izdavač Zbornika. Odštampano je 400 primeraka, a sa smirivanjem pandemije plan je promocija Zbornika u svim školama koje pohadjaju djaci učesnici doljevačkih Dečjih književnih kolonija.

Tokom dosadašnjeg trajanja ove jedinstvene manifestaciju u ovom delu zemlje,  kroz ovaj kraj prošlo je preko stotinu dece, mladih pisaca, a njihov rad objavljivanjem Zbornika ostaje trajno zabeležen u analima ovdašnje književnosti i sačuvan kao deo bogatog književnog fonda ovdašnje biblioteke, koji broji preko 60 000 naslova.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *