Javna biblioteka: I naredna nedelja u znaku najmladjih

Trideset pet pesama nastalo je na ovogodišnjoj Dečjoj književnoj koloniji i one će se naći u najnovijem Zborniku koji Javna biblioteka u Doljevcu izdaje nakon svake kulturne manifestacije ovog tipa, a kojih je do sada, uključujući i nedavno završenu, bilo ukupno deset. Zbornici se štampaju poslednjih nekoliko godina i u njima se nalazi skoro stotinak pesama čiji su autori talentovani, mladi pisci, budućnost srpskog stvaralaštva, koje su isti afiniteti okupaljali u Doljevcu svake jeseni.

Mentori i organizator

Direktor ove ustanove kulture Bogi Mitić kaže za Radio Koprijan da su sva deca, prema sopstvenim rečima, otišla zadovoljna, kako svojim učešćem tako i druženjem sa starim drugovima, ali i novima poznanstvima. Zadovoljni su dodaje i mentori poput Minje Ilijeve, Biljane Stanojević, Vlaste Cenića, Dragana Marinkovića, koji su imali prilike da svoja znanja i iskustva prenesu mladjim naraštajima.

Inače, kako ističe Mitić i naredna nedelja biće i znaku naših najmladjih stanovnika, s obzirom na to da će i ovog oktobra doljevačka Javna biblioteka učestvovati u obeležavanju Dečje nedelje. Planiran je niz predstava, kao i posete školama na našoj teritoriji. Dve pozorišne predstave su planu i to u školama u Belotincu, Malošištu i Pukovcu, za učenike od 1. do 4. razreda, u četvrtak 10.oktobra. Nastupaće Srdjan Živković iz Niša, a Mitić kaže da je biblioteka u pregovorima za još neke aktivnosti za ovdašnju decu.

Književna radionica tokom trajanja Dečje kolonije

Manifestacija Dečija nedelja se održava svake godine u mesecu oktobru, sa ciljem skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na dete kao nosioca prava, na potrebe dece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihovo pravo da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje potencijala.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *