Zašto smo sve manje pažljivi za volanom?

Poslednjih meseci, a naročito tokom leta, svedoci smo alarmantnog broja udesa na putevima širom Srbije, te gotovo ne prođe nijedan dan a da ne pročitamo kako je neko nastradao u saobraćajnoj nesreći. MUP RS identifikovao je čak 150 crnih tačaka ili tzv. rizičnih zona u našoj zemlji.

Na teritoriji opštine Doljevac, prema zvaničnim podacima policije od početka godine do kraja avgusta meseca bilo je ukupno 47 saobraćajnih nezgoda. Povredjeno je 27 ljudi, dok su nažalost dve osobe poginule. U 18 saobraćajki nije bilo povredjenih, već je pričinjena samo materijalna šteta. Najveći broj udesa desio se na početku godine, tokom januara, ali i za vreme letnjih meseci u junu, julu i avgustu, ukupno 22, a najmanje, pokazuju ove neslavne brojke, u aprilu i maju, sedam.

Ova statistika ne obuhvata septembar mesec, s obzirom na to da su podaci i dalje u procesu obrade, ali podsetimo na teritoriji opštine Doljevac, kako je Radio Koprijan izveštavao, samo tokom prošle nedelje, dogodile su se čak tri saobraćane nesreće i to dve u Kočanu na različitim lokacijama i jedna na Knežičkoj reci. Jedno lice teško je povredjeno u Kočanu u blizini pružnog prelaza prema Doljevcu.

Nepoštovanje propisa  u saobraćaju povećalo je broj nezgoda na putevima u opštini Doljevac ovog leta u odnosu na isti period prošle godine, a rezultat toga je i duplo veći broj povredjenih osoba, rečeno je nedavno Radio Koprijanu u Policijskoj upravi u Nišu, a kao dve najrizičnije tačke naših puteva ističu se kočanska raskrsnica i Knežička reka, koja će, prema najavama nadležnih, uskoro biti uredjena izgradnjom kružnog toka, što bi trebalo da je učini sigurnom putnom deonicom.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *