Javni uvid u nacrt Plana detaljne regulacije za puteve u KO Malošište, Belotinac i Knežica

Javni uvid u nacrt Plana detaljne regulacije za uređenje deonica državnih puteva IIa reda broj 158 i IIb reda broj 418 u katastarskim opštinama Belotinac, Knežica i Malošište, kao i nacrt Izmena i dopuna Uređajne osnove sela Pukovac, biće održan u trajanju od 30 dana, od 5. juna do 4. jula 2024. godine.

Dokumenta će biti dostupna za javni pregled svakog radnog dana od 7:00 do 15:00 časova u zgradi Opštinske uprave Doljevac, Odeljenje za urbanizam i inspekcijske poslove, ulica Nikole Tesle broj 121, kancelarija br. 22. Takođe, dokumenta će biti dostupna i na zvaničnoj internet stranici Opštine Doljevac (www.opstinadoljevac.rs).

Javna prezentacija nacrta održaće se 24. juna 2024. godine, u ponedeljak, u zgradi Opštinske uprave (Većnica) sa početkom u 12:00 časova, u saradnji sa obrađivačem planskih dokumenata.

Primedbe na planirana rešenja mogu se podneti isključivo u pisanoj formi, lično na pisarnici ili poštom, Odeljenju za urbanizam i inspekcijske poslove Opštinske uprave Doljevac, najkasnije do 4. jula 2024. godine.

Nakon završetka javnog uvida, 9. jula 2024. godine u 12:00 časova, u Većnici Opštinske uprave biće održana javna sednica Komisije za planove. Sva pravna i fizička lica koja su tokom trajanja javnog uvida podnela pisane primedbe na nacrt Plana detaljne regulacije i nacrt Izmena i dopuna Uređajne osnove, moći će ih obrazložiti pred Komisijom za planove opštine Doljevac.

Kako dodaju iz lokalne samouprave Doljevac ovo je prvi korak u regulisanju saobraćaja u pomenutim katastarskim opštinama. Plan uključuje izradu bulevarske saobraćajnice sa po dve kolovozne trake u svakom pravcu, a samim rešenjem biće i usporen saobraćaj u ovom delu opštine, što će u mnogome uticati na bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Planirana je i izgradnja nove biciklističke i pešačke staze u celoj dužini od centra Malošišta do kružnog toka u Knežici. Takođe, u Malošištu biće urađene i dve semaforski regulisane raskrsnice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *