Ministarka Jelena Žarić Kovačević posetila opštinu Doljevac povodom obeležavanja krsne slave Duhovski ponedeljak

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Jelena Žarić Kovačević posetila je danas opštinu Doljevac povodom obeležavanja krsne slave Duhovski ponedeljak. Tom prilikom, ministarka Žarić Kovačević čestitala je svim građanima opštine Doljevac slavu, ističući važnost ove svetkovine za lokalnu zajednicu.

U svom obraćanju prisutnima, ministarka je naglasila da planira održavanje sastanaka sa predstavnicima svih lokalnih samouprava u Srbiji. Kao ključni mehanizam za unapređenje koordinacije između različitih nivoa i organizacija vlasti, Žarić Kovačević je istakla značaj dobre i pravovremene komunikacije. Takođe je najavila da će u narednom periodu obići svaki upravni okrug u Srbiji kako bi se bliže upoznala sa izazovima i potrebama lokalnih samouprava.

  • Opština Doljevac je veliki pomak napravila što se tiče investicija, što se tiče smanjivanja stope nezaposlenosti i mi ćemo u narednim periodu videti koje to projekte predlaže opština Doljevac, a koji bi mogli da poboljšaju položaj građana- istakla je ministarka Žarić Kovačević.

Dodala je da lokalne samouprave se najčešće suočavaju sa problemima zarada zaposlenih, ali će u narednom periodu akcenat staviti na stručno usavršavanje zaposlenih.

Ceremonijalno sečenje slavskog kolača obavljeno je u prisustvu ministarke Žarić Kovačević, zamenika predsednika opštine Doljevac Miloša Vukotića, predsednika SO Doljevac Dejana Smiljkovića i lokalnog sveštenika Bratislava.

Ova poseta predstavlja nastavak napora Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu da unapredi rad lokalnih samouprava širom Srbije, pružajući im podršku i stvarajući uslove za bolju saradnju i efikasniji rad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *