Javno komunalno preduzeće Doljevac kupilo novi traktor i priključnu mehanizaciju

Multifunkcionalni traktor sa daskom za sneg i bočni mulčer, mehaničkom rukom koja leti kosi jarkove i orezuje granje, od danas je deo voznog parka Javnog komunalnog preduzeća Doljevac. Traktor su, nakon uredno sprovedene javne nabavke, kupili  od firme Agromehanika iz Boljevca.

Dalibor Stamenković direktor JKP Doljevac kaže da kupovinom novog multifunkcionalnog traktora obnovili su vozni park ovog preduzeća i da spremno čekaju zimu.

  • Pored kupovine novog traktora kupili smo i dasku za sneg koja je priključna mašina za ovo vozilo i namenjena je za čišćenje snega na lokalnim i seoskim saobraćajnicama. Ima veliki broj podešavanja, mogućnost korišćenja pri kretanju i napred i nazad, odlikuje je snažna konstrukcija i što je bitno potrebno je minimalno održavanje-dodaje Stamenković.

Takođe, kupljen je i bočni mulčer koji će koristiti tokom letnjih meseci za održavanje javnih površina i uređenje trave pored puteva.

  • Za traktor smo kupili i bočni mulčer koji se upotrebljava za usitnjavanje trave i žbunja na zapuštenim terenima i grana. Predviđen je za intenzivan rad. S njim možemo raditi iza traktora i pored traktora, čistiti nasipe i kanale, a posebno delove pored vodotokova, jaraka, površina uz saobraćajnice-kaže Stamenković.

Dodaje da ovo preduzeće spremno dočekuje predstojeću zimu i da su nabavili dovoljne količine soli i rizle za održavanje puteva.

  • Mi smo ispoštovali sve procedure i doneli plan zimskog održavanja puteva i kupili rizlu i so za zimu pred nama, a kupovinom ovog traktora imaćemo vozilo više za održavanje puteva u selima, a mislim na sela Ćurlinu, Perutinu, Knežicu, Čečinu i Rusnu- kaže Stamenković.

Kupovinu miltifunkcionalnog traktora pomogla je lokalna samouprava izdvajanjem oko milion dinara budžeta, a ostatak od 4 miliona JKP Doljevac izdvojilo je iz sopstvenih sredstava.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *