Jedan Žitoradjanin, rodom iz opštine Doljevac poginuo u Tunisu, drugi povredjen

Jedno poginulo i jedno povredjeno lice iz našeg kraja krvavi je skor teške saobraćajne nesreće koja se u sredu dogodila u Tunisu. Još dva lica koja su bila u kombiju koјim su se prevozili, takodje naši državljani, lakše su povređeni, a svi su u Tunis otišli kako bi radili na montaži plastenika i staklenik preko firme iz Kruševca.

Inače, osoba koja je izgubila život je B.S. (1972) iz Žitorađe,  rodom iz sela Klisura u opštini Doljevac, dok je povredjen D.M. star 20 godina iz Žitoradje, inače poznati karatista iz ovog mesta, član tamošnjeg karate kluba. Kako smo saznali on je, nakon što mu je ukazana lekarska pomoć, pušten iz bolnice.

Do nesreće je, kako smo nezvanično saznali, došlo kada je na vozilu pukla guma, nakon čega je vozač izgubio kontrolu nad vozilom, koje je počelo da se okreće na putu i na kraju završilo u jarku pored puta. Nesrećni Žitoradjanin je ispao iz vozila i tako nastradao.

Vozač je takodje naš državljanin, iz Kruševca, zaposlen u firmi “Agrikol” preko koje je ova grupa naših radnika otišla u Tunis na posao. Na odredište udaljeno oko 500 kilometara nisu stigli, jer se nesreća dogodila ubrzo pošto su sa aerodroma krenuli na put kombijem, kaže za Radio Koprijan novinar Biljana Roganović iz Prokuplja, koja je danas posetila porodicu nesrećno nastradalog čoveka. Kako je saznala u njegovom domu ovo je prvi put da je krenuo u inostranstvo na rad, kako bi obezbedio novac za porodicu. Poginuli je iza sebe ostavio suprugu i dva sina.

Još uvek se, kako kaže naša sagovornica, ne zna kada će i na koji način nesrećni čovek biti prevezen u Srbiju, kako bi ga porodica sahranila.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *