Jelena Stefanović, pobednica pevačkog takmičenja, gost radio Koprijana

jelena pobednica 1
Jelena Stefanović

Odlična posećenost, izuzetne muzičke sposobnosti kandidata i igra obeležile su Prvi festival za decu „Nove zvezde sa nama“ u organizaciji Javne biblioteke u Doljevcu, a koji je održan u Velikoj sali ove ustanove. Na manifestaciji su pored pevača, koji su se takmičili, nastupili i KUD „Pukovački vez“ i Folklorna sekcija iz Malošišta.

Na Festivalu nastupilo je 11-toro kandidata, a svako od njih otpevao je po jednu izvornu pesmu pesmu bez muzike i jednu pesmu po svom izboru na matrici. Žiriju, koji su činili, Dragoslav Mihajlović Kanarinac, Jovica Zdavković Šuca, Petar Cvetković i Goran Jovančić Jone, nije bilo lako da odluči o pobedniku, jer je većina kandidata bila izuzetna na nastupu. Na kraju, jednoglasno, žiri je odlučio da prvo mesto, najviše zaslužuje Jelena Stefanović iz Orljana, učenica osmog razreda u Doljevcu. Pobednici je dobila, kao nagradu,  dve pesme Dragana Mihajlovića Kanarinca koje će imati prilike da snimi. Takodje,  najboljoj Jeleni  Stojković ,  je dodeljeno i 50 odsto novca iz fonda od prodatih ulaznica, što je ukupno 9500 dinara.

  • Prva pesma koju sam pevala bila je bez muzike „Iz kamena voda tekla“, to je prelepa izvorna pesma, a druga pesma je bila „Oro“ od Jelene Tomašević. Finalno veče takmičenja je bilo jako uzbudljivo, svi smo imali neku blagu tremu, ali to me nije omelo da se pokažem, u najboljem svetlu. To je za mene bio i prvi put da pevam pred publikom, ali i prvi put da se takmičim u pevanju. Iskreno, nisam se nadala pobedi, ali sam u isto vreme i presrećna jer sam iz ovog takmičenja izašla kao pobednica.- kaže za naš radio Jelena Stefanović.
Pevaci
Jelena Stefanović, broj 10, prilikom proglašenja pobednika Festivala

Ona dodaje, da je što se tiče žirija, najveću tremu imala od Dragoslava Mihajlovića Kanarinca, jer on važi za eminentnu ličnost u svetu muzike.

  • Ja od malih nogu volim muziku i pevanje, ali pevački zanat ne vidim kao posao kojim ću se baviti u budućnosti. Pevanje mi je samo hobi, a planovi su mi da upišem gimnaziju „Stevan Sremac“ u Nišu. – kaže Jelena Stefanović iz Orljana, pobednica Festivala.

Na kraju razgovora, rekla je da joj je u izboru pesama, ali i savetima kako da ih otpeva, najviše pomogla majka i da je njena porodica, njena najveća podrška kako na ovom takmičenju, tako i u životu, ali i da su je njeni drugovi i drugarice ohrabrile da se prijavi na takmičenje.

Javna biblioteka, prema rečima direktora Bogija Mitića, će se potruditi da Festival pesama za decu, postane tradicionalan i da iz godine u godinu raste, da dobija na značaju i popularnosti među ovda[njom omladinom.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *