Kamp Crvenog krsta počinje u petak

Kamp Crvenog krsta Doljevac počinje u petak, 13.jula, i trajaće do 20.jula. Polaznici kampa su deca volonteri  Crvenog krsta iz organizacija u okruženju sa kojima doljevačka organizacija sarađuje. Prijem dece iz Niša, Prokuplja, Gadžinog Hana, Merošine, Vlasotinca, Svrljiga i  Bele Palanke je u petak do 17 sati, rekla je Danijela Kostić iz ove organizacije.

  • Svaka opština daje po dva polaznika, a biće i dece iz doljevačke opštine. Oni će provoditi dan u prostorijama starog mlina, a doljevačka deca spavaće kod svojih kuća.

Tokom boravka u kampu deca će steći znanja o osnovnim principima Crvenog krsta, a imaće i obuku iz prve pomoći. Takođe, predviđeno je i predavanje na temu o trgovini ljudima. Kako kaže Kostićeva svake večeri biće organizovan i neki zabavni program, kako bi deci boravak u Doljevcu bio što zanimljiviji i ispunjeniji.

  • Za svu decu predviđen je i jednodnevni boravak u Akva parku Doljevac kako bi mogli da kasnije prenesu impresije o parku u sredinama iz kojih dolaze.- rekla je Danijela Kostić.

Inače, kamp se zatvara 20.jula odlaskom polaznika i tu vremenu od 12 do 14 sati, kada će roditelji ili predstavnici drugih organizacija doći po decu.

D.Dinic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *