Ko je, zapravo, donirao 35 respiratora preko Unicefa

Vest da je bivša teniserka Ana Ivanović preko Unicefa donirala 35 respiratora za medicinske institucije u Srbiji odjeknula je sinoć srpskim medijskim prostorom, međutim bombastični naslov krije malo drugačiju priču – čuvena sportistkinja jeste jedna od donatorki zahvaljujući kojoj je Unicef donirao Srbiji 50 respiratora, ali nije jedina.

“Svojom ličnom donacijom, i mobilisanjem prijatelja i partnera Ana Ivanović obezbedila je osam respiratora”, kaže Vesna Savić iz Unicefa

Unicef je zahvaljujući donorima obezbedio ukupno 50 respiratora za medicinske ustanove u Srbiji, a Savić ističe da je reč združenom poduhvatu.

“Kao i mnogo puta do sada, brojne kompanije i pojedinci, kao i naši građani iz dijaspore su pokazali spremnost da pomognu i solidarnost što mislim da je osnova koja može da nas učini otpornijim i jačim da se suočimo sa svim izazovima koje ova pandemija donosi”. Kao što je već pisao portal Nova.rs kompanija Nordeus obezbedila je 15 respiratora donacijama zaposlenih, a iz Unicefa  kažu da je još deset respiratora donirala Raiffeisen banka, pet I&F Grupa, po dva Ana Ivanović, Continental i Telegrupa. Spisak ovde ne staje, svojim donacijama po jedan respirator obezbedili su Vojvođanska banka, Rolex Serbia, Mol Serbia, Udruženje reciklera Srbije, EXLRT, Execom d.o.o, Kalemegdan Development, Prozone d.o.o.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *