Komunalci dezinfikuju najprometnije ulice, manji broj penzionera jutros u kupovini

 

Aktivnosti Štaba za vanrednu situaciju i službi obaveznih za delovanje u postojećoj vanrednoj situaciji nastavljaju se i dalje.

Ekipe JKP Doljevac od sinoć aktivno rade na definfikovanju najprometnijih ulica u opštini Doljevac i oko objekata od značaja, poput Doma zdravlja, a jutros je manji broj penzionera iskoristio mogućnost i pazario u, samo za njih otvorenim, prodavnicama, što će kako najavljuju nadležni, moži da rade svake nedelje u isto vreme, od 4  do 7 časova, zbog čega će toga dana  biti korigovan i policijski čas. Jutros nije bilo nikakvih problema u obavljanju ovog posla u opštini Doljevac izveštavaju nadležni.

Stanovnici Doljevca disciplinovani su i kada je u pitanju zabrana kretanja, tako da do sada nije bilo narušavanja ove mere od strane nesavesnih gradjana. Podsećamo takodje da je od danas policijski čas produžen i traje od 17 do 5 časova, umesto od 20 do 5 časova, kao prethodnih dana.

Kako je rečeno u Štabu za vanredne situacije u opštini Doljevac svakoga dana ima poziva Crvenom krstu, Centru za socijalni rad, Domu zdravlja, policiji i lokalnoj samoupravi, mahom starijih ljudi, kojima je potrebna pomoć u dopremanju uglavnom hrane i lekova, ali taj broj za sada nije veliki, tako da nadležne službe i volonteri uspešno obavljaju aktivnosti vezane za pomoć licima koja zbog zabrane kretanja ne mogu iz svojih domova. Uglavnom se javljaju ljudi od oko sedamdesetak godina. Prema podacima nosioca aktivnosti za protekla 24 časa upućeno je 4 poziva za pomoć, od toga 1 poziv za pomoć u nabavci lekova i 3 za pomoć u nabavci namirnica.

Dobra vest je da, prema podacima Doma zdravlja Doljevac, niko od zaposlenih nema simptome virusa. Takođe, prema izveštaju ove zdravstvene ustanove izvršeno je 58 pregleda i pruženo 101 usluga, pređeno 171 km, a 28 stanovnika pozvalo je ovu ustanovu primarne zdravstvene zaštite, kako bi dobili potrebne informacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *