UNICEF: Poručeno 50 respiratora i zaštitna oprema

UNICEF u Srbiji je saopštio da je, u sklopu podrške naporima Vlade Srbije u borbi protiv koronavirusa, poručeno 50 respiratora, zaštitna oprema i higijenski paketi u vrednosti većoj od 500.000 dolara.

“Zahvaljujući ličnim donacijama zaposlenih u Nordeusu uz podršku osnivača kompanije, nabavljamo 15 respiratora. A uz finansijsku podršku Phi Academy, Vojvođanske banke, redovnih donatora i UNICEF-ove ambasadorka Ane Ivanović, dodatnih 35 respiratora”, navodi se u saopštenju.

UNICEF navodi da se u toku sledeće nedelje očekuje prvi deo isporuke zaštitne opreme – maski, zaštitnih odela, vizir naočara i rukavica za zdravstvene radnike, a biće isporučen i prvi kontingent od 1.700 higijenskih paketa za najugroženije porodice sa decom.

“Jedan od ključnih elemenata mandata UNICEF-a na globalnom nivou, jeste da svojom stručnošću i operativnim iskustvom odreaguje na hitne situacije. Tako i UNICEF u Srbiji svojom brzom reakcijom doprinosi da se ublaže posledice koronavirusa na normalno funkcionisanje života dece, mladih i njihovih porodica. Solidarnost u teškim vremenima je ključna kako bismo se zajedno izborili sa izazovima sa kojima se suočavamo”, saopšteno je.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *