Kulturno leto u Žitorađi : Večeras dve predstave

slika kulturaNa Kulturnom letu u Žitorađi večeras je na programu glumačko veče. Od 21 čas na otvorenoj sceni u parku u Žitorađi izvodi se predstava „Koe ima novo po grad“, u režiji mladog glumca amatera iz ovog mesta Nemanje Tonića.

Predstava govori o aktuelnim problemima sa kojima se susreće grad u kom žive Mile i Gile, o njihovim ličnim dogodovštinama i iskustvima i zavrzlamama koje smeštaju jedan drugom, dok isčekuju da u njihov grad stigne zvezda večeri, a na njihovo razočaranje umesto dugo isčekivane zvezde dolazi gradonačelnik, i tada nastaje pravi komični spektakl.

Glavni lik je Mile Istina, koga igram ja, on je gradonačelnikov šofer koji posle nezgode na putu zaluta u neki Dom kulture i sretne se sa svojim drugom Giletom koga zovu Baksuz (Andrija Ilić) . Oni se zapiju u sećanje na stare dane i kada Gile ode kući po rakiju, Mile priča publici „koe ima novo po grad“, sa čim se sve susreću građani Leskovca ovog leta i tako dalje. Pijanka se prekida onog trenutka kad se pojavi gradonačelnik koga tumači Andrija Stanković. Verujem da će se publika dobro nasmejati, a mi ćemo se potruditi da im ovo veče ostane u sećanju, kaže u izjavi za radio Koprijan ovaj talentovani mladi umetnik. Predstava je šaljivog karaktera, napravljena  pre svega u svrhu zabave, bez namere da bilo koga uvredi ili omalovažava i  ima za cilj promovisanje resursa opštine Žitoradja,  dodaje naš sagovornik.

Dodajmo i to da će odmah nakon ove, biti izvedena i pozorišna predstava „Zakasotina“ Dragana Marjanovića. Kulturno leto biće nastavljeno sutra kada će biti održalo etno veče. Organizator festivala je Narodna biblioteka Žitorađa, partner je Kancelarija za mlade Žitorađa, a pokrovitelj  opština Žitorađa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *