LPA Doljevac: 15. avgust rok za plaćanje poreza na imovinu

lpaPonedeljak 14. avgust je poslednji rok za uplatu obaveze za treći kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2017. godinu, što je četvrtina iznosa po Rešenju za paćanje. Redovnim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja u plaćanju, ali i kazne od 5.000 dinara. Za svaki dan kašnjenja uplate poreza na imovinu obaveznik plaća zateznu kamatu, a za izbegavanje plaćanja tog poreza predviđena je kazna.

Rešenja su poslata obveznicima  putem pošte, kaže u izjavi za radio Koprijan Jasmina Paunović, načelnica Lokalne poreske administracije (LPA) u Doljevcu. Ukoliko se ipak iz bilo kog razloga desilo da neko nije dobion Rešenje, on se može obratiti LPA koja se nalazi u opštinskoj zgradi, kancelarija broj 24. Isto tako ima slučajeva, napominje  Paunovićeva,  da je veliki broj dostavnica vraćen i da Rešenja nisu uručena zbog smrti obveznika. Naime,  ima slučajeva da naslenici nisu došli da odjave imovinu pokojnika, koja je njima pripala i prijave je kao svoju što im je zakonska obaveza, te ih ovom prilikom podsećam da bi i to trebalo da urade.

Za sve potrebne informacije obveznici se mogu obratiti nadležnom doljevačkom opštinskom odeljenju Sekretarijata za javne prihode, a njihovo radno vreme je od ponedeljka do petka od 7. do 15. časova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *