Likovna kolonija “Koreni” u Žitoradji

Sa jedne od predhodnih kolonija
Sa jedne od predhodnih kolonija

Sedma likovna kolonija “Koreni 2017.”  koja će biti održana u naselju Konjarnik, u opštini Žitorađa  od 17.07. do 23.7.2017. godine okupiće, ovoga puta, na jednom mestu 14 umetnika. Inače,  ova Likovna kolonija je internacionalnog karaktera, što znači da će ovo mesto biti domaćin kako slikarima iz naše zemlje, tako i  umetnicima iz Rusije, Slovačke, Makedonije i Srbije, a uporedo sa već afirmisanim akademskim slikarima radiće i učiće deca, mlade nade iz ovog kraja

Likovna kolonija Koreni pokrenuta je 2011. godine kao manifestacija koja će promovisati ljudske i prirodne resurse opštine Žitorađa, sa ciljem vraćanja našim korenima i promociji kulture i običaja našeg kraja, kaže u izjavi za radio Koprijan,  Dragana Stojanović, vd direktora narodne biblioteke u Žitorađi.-Na ovoj likovnoj koloniji   do sada je učestvovalo više od šezdeset likovnih umetnika gotovo svih pravaca, a uporedo sa već afirmisanim akademskim slikarima radiće i učiće deca, mlade nade iz naše opštine.

Planiran je i niz pratećih  sa akcentom na narodno stvaralaštvo i kulturu.Organizator ovog događaja je Narodna biblioteka Žitorađa, a pokrovitelj je lokalna samouprava opštine Žitorađa.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *