Obljuba nad detetom u Malošištu

cekic9Javnost je ovih dana poprilično potresla vest da se u naselju Malošište, u opštini Doljevac desio  slučaj obljube nad maloletnim detetom.

Naime, na predlog Višeg javnog tužilaštva, B. Z. (21) iz Malošišta odredjen je pritvor do 30 dana, jer  je osumnjičen da je u periodu od godinu dana više puta obljubio A. A. (11), ćerku svoje polusestre. Prema informacijama iz tužilaštva, a kako prenose Večernje novosti, osumnjičenom je pritvor određen zbog opasnosti da bi mogao da utiče na svedoke. Takođe, zaprećena kazna za krivično delo koje se stavlja na teret osumnjičenom je preko 10 godina zatvora, a način i posledice izvršenja krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti, koje je takvog intenziteta da može da ugrozi nesmetano i pravedno vođenje postupka, što je uticalo na odluku da se osumnjičeni nadje iza rešetaka na period od mesec dana.

Inače, u rešavanje ovog problema, za koji je javnost saznala pre nekoliko dana, uključile su se sve službe nadležene za postupanje u ovakim i sličnim situacijama – policija, Centar za socijalni rad i zdravstvene ustanove.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *