home Društvo, Vesti Mali Maksim iz Belotinca dobro reaguje na terepiju dobijenu od turskih lekara

Mali Maksim iz Belotinca dobro reaguje na terepiju dobijenu od turskih lekara

Jednoipogodišnji Maksim Milenković iz Belotinca, za koga je, s obzirom na to da je teško bolestan, prikupljan novac za neophodne preglede u Turskoj, posle osam dana boravka u renomiranoj klinici Acibadem u Instambulu, se sa roditeljima vratio u svoj rodni kraj. Maksimovi najbliži su puni nade da će se njegovo zdravstveno stanje znatno popraviti u narednom periodu, s obzirom na mišljenje turskih lekara nakon pregleda u Instambulu.

Ovaj mali borac dobro reaguje na propisanu terapiju turskih lekara, te već šest dana nema epi napade, kojih je ranije bilo i po desetak dnevno, rekao je Radio Koprijanu Saša Miljković iz Belotinca, koji je sve vreme aktivno učestvovao u prikupljanju novca za lečenje. Potrebne su ipak dodatne analize u Sloveniji, koje finansira naš RFZO, pa će, nakon toga, za nekoliko meseci Maksim, kako je Miljković rekao, opet u Tursku na dalje lečenje. Kaže takodje, da je mišljenje turskih lekara da je dete u Srbiji pogrešno lečeno.

On se u ime roditelja, Bojana i Jovane, još jednom zahvalio svima koji su podržali ovu akciju.

Ukoliko bude pokrenuta nova akcija prikupljanja sredstava javnost će, kaže,  biti blagovremeno obaveštena.

Podsetimo, ovaj mališan sa svega mesec i po dana života imao je prve zdravstvene probleme. Tada je dobio epi napad, što je dovelo do velikih poteškoća u njegovom daljem razvoju. Maksim se hrani pomoću gastro-stome, ne može samostalno da drži glavu, da sedi, ne koristi ekstremitete i ne može da govori. Pre odlaska u Tursku, lečen je na klinikama u Nišu i Beogradu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *