Međuregionalno takmičenje u pružanju prve pomoći- Opštinu Doljevac predstavljaju đaci iz Pukovca

Crveni krst Srbije kao organizator i Crveni krst Merošine kao domaćin, u subotu 8. juna 2019. godine na Oblačinskom jezeru, organizuju Međuregionalno takmičenje u pružanju prve pomoći, šminkanju i glumi povreda i stanja.

U Merošini na Oblačinskom jezeru će se nadmetati 19 ekipa iz istočnog i južnog dela Srbije.Uz volontere koji se takmiče u prvoj pomoći,  nastupiće i 5 ekipa koje će prikazati znanja i veštine šminkanja i simulacija povreda i stanja.

Našu opštinu na ovom takmičenju predstavljaće pobednik Opštinskog takmičenja u pružanju prve pomoći za učenike Osnovne škole „Vuk Karadžić“  ekipa iz Pukovca.

Na takmičenju će učestvovati preko 400 volontera i saradnika Crvenog krsta  očekuju se ekipe iz, Zaječarskog, Borskog, Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga, u 3 kategorije, omladinaca, podmlatka i petlića, rekla je za radio Koprijan Olivera Mikić sekretar Crvenog krsta u Merošini.

Program takmičenja počinje u 10 sati, na više poligona oko Oblačinskog jezera, a završava se u 16 sati.

Na sutrašnjem takmičenju pojaviće se i šestočlana ekipa iz doljevačkog Crvenog krsta, sastavljena od takmičara volontera iz Pukovca. Oni su u potpunosti spremni za sutrašnje takmičenje kaže Milan Tošić iz ove doljevačke organizacije.

Inače ovo nije prvi put da Crveni krst Doljevac učestvuje na ovakvom takmičenju.

D.Dinić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *