MUP: Povodom objava na društvenim mrežama: Ne postoji crni kombi koji otima decu, širenje panike je krivično delo

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, s obzirom na navode na društvenim mrežama da nepoznata lica koristeći crni kombi pokušavaju da otmu decu nudeći im bombone, ukazuju nakon izvršenih provera da su ovi navodi netačni.

Molimo građane da na društvenim mrežama ne šire neproverene informacije jer to izaziva paniku i uzmemirenost mnogih roditelјa, već da ako imaju bilo kakvu informaciju o nekom krivičnom delu da se jave u najbližu policijsku stanicu ili pozovu na 192, navodi se u saopštenju MUP-a.

Dodajemo da su, nakon što je policiji u Mirijevu jedanaestogodišnji dečak u pratnji roditelјa prijavio „da su ga napali lјudi iz crnog kombija“, policijski službenici nakon razgovora utvrdili da je maloletnik sve izmislio kako ne bi otišao na kontrolnu vežbu, što je i priznao. Takođe, ideju da tako nešto izmisli dobio je nakon što je video lažne vesti o crnom kombiju na društvenim mrežama, kažu u MUP-u.

Takođe, ističemo i da iznošenje i prenošenje lažnih vesti ili tvrdnji koje izazivaju paniku ili narušavaju javni red i mir predstavlјa krivično delo izazivanje panike i nereda, dodaje se u saopštenju MUP-a.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *