MUP raspisao konkurs za obuku 1.060 policajaca, otvorena radna mesta u Doljevcu i Žitorađi

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 1.060 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku.

Konkurs je raspisan za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji, a zainteresovani se mogu prijaviti do 5. juna, navodi se u saopštenju MUP-a. Od 1.060 polaznika Centra za policijsku obuku, 510 će se stručno osposobljavati za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, 250 saobraćajni policajac i 300 na radnom mestu granični policajac. Kandidati za polaznike imaju mogućnost da se prilikom prijave na konkurs izjasne za koje radno mesto žele da prođu stručno osposobljavanje.

Za područje Policijske uprave Niš raspisan je konkurs za 25 polaznika za radno mesto policajca za potrebe policijskih ispostava na teritoriji grada Niša, policijskih ispostava Aleksinac, Ražanj, Svrlјig, Dolјevac i Merošina.

Za radno mesto graničnog policajca za potrebe Stanice granične policije Niš – Aerodrom – teritorija Policijske uprave u Nišu raspisan je konkurs za 5 polaznika.

Za područje Policijske uprave u Prokuplju traže se 5 polaznika za radno mesto policajca za potrebe policijskih ispostava Prokuplјe, Blace, Žitorađa i Kuršumlija.

USLOVI KONKURSA

Pravo učešća na konkursu ima lice koje ispunjava sledeće uslove:

  1. da je državlјanin Republike Srbije;
  2. da ima prijavlјeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, najmanje jednu godinu neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs;
  3. da ima prijavlјeno prebivalište na području organizacione jedinice za koju se raspisuje konkurs;
  4. da nema manje od 18, a više od 24 godine starosti do dana zaklјučenja konkursa;
  5. da nema više od 27 godina starosti do dana zaklјučenja konkursa (za kandidate koji su svršeni studenti Kriminalističko-policijskog univerziteta);
  6. da ima završeno srednje obrazovanje i vaspitanje, u četvorogodišnjem trajanju, ili da ima završene osnovne strukovne odnosno osnovne akademske studije Kriminalističko-policijskog univerziteta;
  7. da ne postoje bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji;
  8. da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravlјanje motornim vozilom „B” kategorije;
  9. da ispunjava kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti, za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih  lica.

Izbor kandidata za polaznike stručnog osposoblјavanja sprovodi komisija, koju imenuje ministar unutrašnjih poslova.

NAČIN PODNOŠENјA PRIJAVE NA KONKURS

Prijava na konkurs, sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata, u roku od 15 dana od dana objavlјivanja konkursa u dnevnom listu Politika.

Kandidat može podneti samo jednu prijavu.

Uslovi konkursa mogu se naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova  i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku.

 

Foto: Centar za osnovnu policijsku obuku

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *