Na zidinama Korvingrada sinoć otvoren treći Slaughter festival, a večeras kreće i program u klanici u Doljevcu

Jedinstvenom projekcijom kultnog srpskog filma strave i užasa „Leptirica“ reditelja Đorđa Kadijevića i predstavljanjem istoimene skulpture Arpada Slančika, uz muzičko-scenski performans „Cobi’s Death – Ponoćna liturgija“ u koreografiji Sare Ljubić i uz vatromet, pred odabranom publikom sinoć je na Korvingradu otvoren treći „Slaughter festival“.

Danas, u petak 5. jula, počinje glavni program, a festival u 19:30 sati u bioskopu „Slaughter Movie Hall“ otvara srpska premijera francuskog filma „Supstanca“, sa Demi Mur u glavnoj ulozi. Ovo ostvarenje u režiji Korali Fargeta ovenčano je nagradom za najbolji scenario na nedavno završenom Kanskom festivalu. Demi Mur igra pedesetogodišnju glumicu koja zbog svojih godina ostaje bez posla. U trenutku očaja poseže za tajanstvenom „supstancom“ na crnoj berzi, nakon čega se preobražava u mlađu i seksipilnu verziju sebe, koju igra Margaret Kvejli (iz Tarantinovog Bilo jednom u Holivudu). Ovaj izuzetno hvaljen, ali i kontroverzan „telesni horor“ obiluje scenama groznih preobražaja.

Do kraja večeri na ovom platnu publiku očekuju od 21:50 kratkometražni film „Mijazma“, kao i od 22 sata film „Titan“.

Na prostoru „Air Movie Screen“ bioskopa od 20:30h na repertoaru je japansko ostvarenje „Čudovište“. Sledi zatim kratkometražno ostvarenje „Moje carstvo ispod“, a od 22:30h portugalski film „Amelijina deca“.

Prve večeri festivala na repertoaru „Water Movie Screen“ bioskopa je od 20:30h film „1978: Tinejdžerski noćni provod“ , a od 22:30h pred publikom će se naći kultno ostvarenje Dejvida Linča „Glava za brisanje“.

Muzički program prve večeri „Slaughter Festivala“ od 20:15h otvara nastup benda „Ludwig Ludwig“. Zatim od 21:15h sledi nastup benda „Erina and Elementals“. Treći bend prve večeri „Kolac“ nastupa od 22:15h. U samoj završnici prve večeri festivala od 23:15h nastupa „Senshi“ srpski ragga metal bend.

Podsećamo, ulaz za posetioce se ne naplaćuje, a za publiku iz Niša besplatan prevoz polazi svakoga dana sa parkinga Doma vojske Srbije u 18:30 časova, dok je povratak svakodnevno po završetku programa. Obezbeđen je i besplatan parking za sve one koji dolaze svojim automobilima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *