Najavljena radikalizacija protesta protiv Niš ekspresa

Meštani naše opštine koji su nezadovoljni uslugama prevoznika Niš ekspres, pre svega, enormnim cenama karata, kako za pojedinačne deonice, tako i za mesečne radničke i djačke kartice, na sinoćnjem sastanku  dogovorili su intenziviranje mera u nastojanju da se, kako kažu, izbore za realnije cene prevoza, a novi sastanak planiraju za kraj ove nedelje. Traže obračunavanje cena po predjenom kilometru ili uvodjenje lojalne konkurencije. Sastanku je prisustvovalo oko sedamdesetak gradjana.

Sinoć je dogovoreno da se tokom ove nedelje u svakom selu opštine  jedno lice ovlasti da bude koordinator izmedju meštana i organizatora protesta, kao i lepljenje plakata kako bi se što više ljudi uključilo u rešavanje ovog problema. Na novi sastanak pozivaju i gradjane okolnih opština, koje muči isti problem. Najpre će podršku, kažu, tražiti od lokalne samouprave, Nišavskog upravnog okruga i Ministarstva infrastrukture, saobraćaja i gradjevinarstva, kojima će se pismeno obratiti i zatražiti mišljenje. Ukoliko kod nadležnih ne naidju na razumevanje, kao jednu od mera ističu blokiranje putnih pravaca, rekao je našem radiju Saša Miljković iz Belotinca, jedan od organizatora. Podršku, dodaje imaju i od Nacionalne koalicije za decentralizaciju iz Niša, koja je već učestvovala u sličnim akcijama meštana sela iz okoline Niša.

Sastanku su prisustvovali stanovnici uglavnom iz Malošišta, Belotinca i Orljana. Medju nezadovoljnima je bio i meštanin Orljana Isidor Jovanović, koji je u izjavi za naš radio istakao da je on u ranijem periodu, zbog cene autobuskog prevoza, već pisao peticiju i prikupljao potpise, koje je dostavio Ministarstvu infrastrukture, ali još uvek nije dobio odgovor. U svom domaćinstvu, ističe, ima dva radnika i jednog studenta koji koriste usluge Niš ekspresa, te mesečno enormne cifre izdvajaju samo za prevoz, jer je mesečna karta  na relaciji Niš-Orljane čak 6 600 dinara.  Zato je kaže odlučio da dodje na sastanak i podrži protest, jer samo odlučno i udruženim snagama, kako dodaje, moguće je ostvariti ciljeve.

Novi sastanak zakazan je za nedelju 20.oktobra od 18. časova, takodje u Domu kulture u Malošištu.

One thought on “Najavljena radikalizacija protesta protiv Niš ekspresa”

  1. Resenje je da opstina Doljevac raspise tender za prevoz sa tacnim vremenima polaska i trasamai da trazi od grada Nisa da koristi stajalista u gradu sto ne bi trebalo da bude problem.¥Obzirom na broj glasova koje vlafajuca stranka dobija iz Doljevca trebalo bi da hitno reaguje i spreci dalje divljanje ovog monopoliste

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *