home Društvo, Vesti Večeras u Malošištu sastanak građana zbog visokih cena mesečnih karata!

Večeras u Malošištu sastanak građana zbog visokih cena mesečnih karata!

Večeras u 18 sati u Domu kulture u Malošištu biće održan sastanak građana sa područja opštine Doljevac i okoline, a povodom nezadovoljstva zbog visokih cena mesečnih karata za prevoz. Kako kaže Saša Miljković iz Belotinca predstavnik Grupe građana ovo je četvrto poskupljenje mesečnih karata od strane Niš ekspresa i dodaje da se nada da će se veliki broj građana okupiti večeras kako bi dogovorili dalje korake. Miljković je rekao da niški prevoznik neopravdano podiže cene mesečnih karata, ali i da su cene pojedinih relacijskih karata apsurdno visoke.

  • Niš ekspres, kao jedini prevoznik, vrši monopol nad cenama mesečnih karata. Mi smo više puta skretali pažnju javnosti na neopravdana poskupljenja, ali ovo četvrto poskupljenje je kap u prepunoj čaši. Zato smo odlučili da večeras održimo sastanak i dogovorimo dalje korake. Nadam se da će se veliki broj ljudi odazvati i da ćemo dogovoriti dalje mere kako bi došli do realnih cena prevoza- rekao je Miljković u izjavi za Radio Koprijan.

Miljković je dalje rekao da su putem medija i društvenih mreža obavestili i pozvali građane da prisustvuju večerašnjem skupu.

  • Pozvali smo građane da u što većem broju prisustvuju skupu. Što više nas se okupi to ćemo imati veće šanse da dogovorimo dalje mere i izborimo se za realnije cene karata. Ja sam u kontaktu sa drugim opštinama i prema mojim saznanjima opština Prokuplje je pokrenula postupak za izbor drugog prevoznika na određenim linijama- rekao je Miljković.

Saša Miljković dodaje na kraju razgovora da ni jedna druga firma koja se bavi prevozom putnika u ovom delu zemlje nije povećala cene, već je to uradio samo Niš ekspres. Ovaj prevoznik, dodaje Miljković, drži monopol u prigradskom saobraćaju i zbog toga ima mogućnost da koriguje cene kad i koliko hoće, te zato još jednom poziva sve zainteresovane stanovnike Doljevca, Žitoradje, Prokuplja, Merošine, da prisustvuju sastanku kako bi se dogovorili dalji koraci u rešavanju tog problema.

M.Jovanović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *