Najnoviji presek: Petoro umrlih, 408 pozitivnih na covid19

Još pet osoba umrlo je u Srbiiji od posledica virusa covid19 i to 2 muškarca i tri žene, sa prosekom godina 69, dok je novoobolelih 408, najnoviji je presek stanja za protekla 24 časa.  Testirano je 2 880 osoba, a od početka epidemije ukupno 26 278. Umrlo je ukupno 99 ljudi. Ukupan broj pozitivnih je 4 873, a od tog broja je 557 zdravstvenih radnika, što je 11,43 odsto  od ukupnog broja obolelih. Na lečenju je 3 245 osoba, a na respiratoru njih 128. Dobra vest je da je pet osoba skinuto sa respiratora, jer se njihovo stanje poboljšalo. U bolnicama je i 360 zdravstvenih radnika.

U KC Niš u starom delu je na lečenju 196 pacijenata, a u novom delu njih 256. U hali Čair je 298 osoba, a u Studentskom domu Medicinskog fakulteta 212 lakše obolelih.

U domovima za stare obolelo je ukupno 243 pacijenata i 32 zaposlenih. Prema podacima koje je ministar zdravlja Zlatibor Lončar objavio na konferenciji za novinare u 15 časova u psihijatrijskoj bolnici “Gornja Toponica” za sada su obolela dva pacijenta i 6 zaposlenih, dok kako je rekao, za sada, nema obolelih u fabrici Leoni u Prokuplju, što je bilo jedno od pitanja novinara. “Dva uzeta uzorka radnika ove fabrike su negativna, a jedan rezultat se još uvek čeka”, rekao je on.

Stručne ekipe već su u niškom kraju, istakao je ministar Lončar i preduzimaju sve neophodne mere, zamolivši još jednom direktore svih domova da situaciju shvate ozbiljno i primenjuju sve propisane mere, najavivši da će se radnici u domovima, radi sprečavanja širenja zaraze, smenjivati na 15 dana i dodavši da će se protiv svih odgovornih u ovim ustanovama u kojima ima slučajeva zaraze, preduzeti adekvatne mere.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *