Nestali starac (75) iz Knežice umro od smrzavanja

Najnovija-vest-1.jpgMuškarac  V.M (75) iz Knežice, čiji je nestanak prijavljen 26.februara,  pronađen je mrtav, od posledica smrzavanja, na poljskom putu u Malošištu.

Prema rečima dr Miodraga Ranđelovića,koji je konstantovao smrt,  nesrećni starac je već bolovao od demencije i više puta je odlazio od kuće.

  • Starac je živeo sa ćerkom i unucima. Niko nije primetio kada je izašao iz kuće u sobnim papučama.  On je u proteklom periodu više puta to činio jer je patio od teškog oblika senilne demencije. Ćerka je prijavila 26.februara  njegov nesatak, ali na nesreću, starac je umro od posledica smrzavanja, rekao je za radio Koprijan  dr Ranđelović.

Za V.M. je bila raspisana potraga nakon što ukućani nisu mogli da ga pronođu.

Prema rečima dr Ranđelovića, beživotno telo nesrećnog čoveka pronađeno je bez papuča, samo u čarapama, na lokalnom putu ka seoskom groblju u Malošištu.

  • Ustanovljeno je da je preminuo usled smrzavanja, a nikakve druge sumnjive okolnosti nisu uočene,  istakao je dr Ranđelović, ovdašnji mrtvozornik.

Kako kaže ovaj lekar, ova bolest, od koje je bolovao V.M. je karketristična po tome da je prati opadanje intelektualnih sposobnosti, psihička inertnost, teškoće u pamćenju, fiksacija za događaje iz prošlosti, teškoće u prilagođavanju i sl. U kasnijoj fazi, bolesnici mogu da postanu uznemireni, ustaju noću, spremaju se da idu negde, odlutaju i izgube se ili se stalno šetaju u istom prostoru.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *