Nesvakidašnje takmičenje na fudbalskom terenu u Pukovcu

Pobednička družina

Druge po redu Sportske igre u organizaciji Predškolske ustanove „Lane“ iz Doljevca okupile su jutros u Pukovcu, na tamošnjem stadionu veliki broj mališana-takmičara, vaspitača, ali i roditelja-navijača. Oko 200 dece iz svih predškolskih i mešovitih grupa sa teritorije opštine Doljevac nadmetalo se u pet disciplina, bacanju čunjeva, skakanju u džaku, nošenja kofica sa vodom, skakanju u dalj i nadvlačenju konopca.

Cilj ovih veselih okupljanja je razvijanje sportskog duha kod dece i osećaja zajedništva, ali je titula pobednika svako motiv više. Ovoga puta  najbolja su bila deca iz Mekiša, koje vodi vaspitačica Biljana Milovanović, vicešampioni su predškolci iz Doljevca sa vaspitačicom Milenom Mitrović, a mešovita pukovačka grupa, koju vode vaspitačice Aleksandra Savić Kocić i Tanja Mitić je trećeplasirana. Najbolji su nagradjeni peharima i medaljama. Učestvovalo je 14 grupa i to tri mešovite koju pohadjaju deca uzrasta od 3 do 5 godina i 11 predškolskih grupa. Svaki tim imao je zanimljivo ime, pa je tako bilo Leptirića, Vrapčića, Oblačića, Bubamarica, Zvezdica, a za ove male ljude, a velike takmičare nakon nadmetanja obezbedjena je i užina.

Nije ovo prvi put da se ovakav dogadjaj organizuje kod nas. Premijera je bila prošle godine, a danas je nastavljena ta vesela smotra s namerom da, kako kažu u PU „Lane“, postane tradicionalna.

I to nije sve. Već sutra veselo će biti  i u Orljanu, jer se na tamošnjem igralištu organizuju Plesne igre, na kojima će ova vesela dečja družina pokazati svoje plesne sposobnosti, a predškolci tako obeležiti i kraj predškolskog obrazovanja i ulazak u svet školaraca.

Tekst i foto: J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *