Niš ekspres ponudio popust za đačke mesečne karte – građani nezadovoljni

Sinoć je u Domu kulture u Malošištu održan još jedan sastanak građana koji su nezadovoljni cenama mesečnih karata Niš ekspresa i koji traže obračunavanje cene karte po pređenom kilometru. Okupljeni građani istakli su da Niš ekspres drži monopolistički položaj i da je, prema njihovim saznanjima, jedini prevoznik u ovom delu Srbije koji konstantno povećava cene prevoza.  Saša Miljković predstavnik Grupe građana koja se bori za smanjenje cene prevoza rekao je da je u petak 18.oktobra održan sastanak predsednika opštine Doljevac Gorana Ljubića i  predstavnika Grupe građana i Niš ekspresa.

Na sastanku su predstavnici Niš ekspresa ponudili smanjenje cene đačke mesečne kartice, odnosno vraćanje na nivo pre poskupljenja.

Kako je istaknuto na sastanku građana lokalna samouprava se uključila u rešavanje ovog problema pa je i  jedna od mogućnosti i raspisivanje poziva za još jednog prevoznika na teritoriji opštine Doljevac, kao što je to nedavno učinila i opština Prokuplje.

Miljković ističe da je o ovom problemu obaveštena i načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski, ali i predstavnici okolnih opština koji se takođe suočavaju sa istim problemom oko prevoza.

Građani su na sastanku zatražili da na slećem okupljanju budu  prisutni i predstavnici lokalne samouprave Doljevac i da predoče konkretne mere za rešavanje ovog problema.

Miljković ističe da se nada da će postići dogovor oko cena mesečnih karata jer u suprotnom građani će najverovatnije  organizovati blokadu puteva, odnosno zaustaviće samo autobuse Niš ekspresa.

On je dodao da je dogovoreno da se sastanak održi i sledeće nedelje, 27.oktobra, u 18 sati i pozvao građane da dođu u što većem broju i podrže napore za rešavanje ovog bitnog problema.

M.Jovanović

One thought on “Niš ekspres ponudio popust za đačke mesečne karte – građani nezadovoljni”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *