Nišlije pobednici Južno-moravskih ribljih čarolija

Južnomoravske riblje čarolije, jedna od najznačajnijih kulturno-zabavno-turističkih manifestacija našeg kraja, 12. redu, održane tokom minulog vikenda na obali Južne Morave u Klisuri i ove godine okupile su na jednom mestu strastvene ribolovce, gurmane, sportiste i ljubitelje prirode.

Centralni dogadjaj ove popularne manifestacije koja je odavno izašla iz okvira lokalnog dešavanja, i dobila jednu širu konotaciju i veliki značaj, je svakako takmičenje u pripremanju riblje čorbe.  Kako je u izjavi Radio Koprijanu rekao direktor doljevačke Javne biblioteke koje je organizator ovog dogadjaja takmičilo se osam ekipa, a pobednik je tim “Logos trgovina“ iz Niša. Drugoplasirana je ekipa „Buca“ Malošište, a treći je „Čapljinac1“. Medalje, pehari, zahvalnice i kotlići dodeljeni su najboljim kulinarskim ekipama, a njihove kulinarske sposobnosti ocenjivao je renomirani žiri.

Drugoplasirana ekipa

Organizovana su i druga takmičenja, u disciplinama poput šaha, pikada, pecanja. Zanimljivo je istaći da su ove godine pecaroši bili najmladji posetioci ovog dogadjaja, a za sve pobednike organizator je pripremio nagrade. Konjički klub Nonius iz Gornjeg Medjurova, takodje je bio na obali Južne Morave, tako da su svi posetioci koji su želeli imali prilike da jašu konje. Večernji program, po tradiciji, organizovan je uz učešće folklornih ansambala iz našeg kraja i okolnih mesta, pa su tako svoje igračko umeće pokazala Kulturno-umetnička društva iz Čapljinca, Malošišta, Pukovca, Jasenice, Lipovice, kao i solo pevači.

I ovogodišnje Južno-moravske riblje čarolije, kako je istakao Mitić, protekle su uz veliku posećenost i u najboljem redu.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *