Nov ambijent u Domu za stara i invalidna lica u Doljevcu

Dvorište u Domu za stara i invalidna lica u Doljevcu dobilo je novi i lepši izgled. Kako je rekao Dejan Radovanović, direktor ove ustanove, radi se na sređivanju  parka u dvorištu, a prvo što je urađeno je sadnja jelki pored ograde Doma.

  • Zasadili smo 190 sadnica jelke,a radilo se je i na sređivanju i gradnji još dva parka. Ove godine planiramo da popločamo dvorište Doma za stara i invalidna lica, stim što najpre moramo postojeće betonske staze da uklonimo jer nisu pogodne za kretanje invalida.- rekao je u izjavi za Radio Koprijan Dejan Radovanović.

I naredne godine, prema njegovim rečima, radiće se na sređivanju dvorišta kako bi ambijent u kojem borave stara i invalidna lica bio što prijatniji i udobniji korisnicima.

  • Planiramo sređivanje platoa u dvorištu, ali i gradnju fontane i sređivanje letnjikovca gde korisnici provode veći deo vremena kada je lepo vreme- ističe Radovanović.

Kako dodadje, Dom za stara i invalidna lica imao je dosta problema kada su bile veće kišne padavine jer je često dolazilo do poplava u objektu.

  • Tražili smo novčana sredstva za izgradnju bedema na reci Toplici kako ne bi stalno dolazilo do ugrožavanja objekta. Prema nekim mojim saznanjima trebalo bi da ova ustanova dobije oko 15 miliona dinara za ovu namenu.- dodaje direktor Radovanović.

Nadležne ekipe stručnih ljudi iz vodoprivrede već su bili na terenu, snimili su teren, odnosno najkritičniju tačku na Toplici u blizini Doma  i u skladu sa njihovim mogućnostima i sredstvima, a koja će biti odborena od strane resornog ministarstva,  sa radovima će se početi čim dozvole vremenske prilike, odnosno maja ili juna meseca, odnosno kada je sezona za te vrste radova na vodotoku Toplice.

M.Jovanović/D.Dinić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *