Otvoren Festival cveća, ukrasne živine i sitnih životinja u Malošištu

U Domu kulture u Malošištu danas je otvoren  Festival cveća, izložba ukrasne živine i sitnih životinja.  Prema rečima direktora Javne biblioteke u  Doljevcu, Bogija Mitića, posetioci će pored izložbe moći da uživaju i u  bogatom kulturno-umetničkom programu, a ulaz će biti slobodan.

  • Večeras od 20 sati biće organizovan koncert na kome će nastupiti poznati pevači poput Dragoslava Mihajlovića-Kanarinca, Jovice Zdravkovića-Šuce, Dragana Stojanovića-Žabca. Pored ovih poznatih pevača binu sa njima deliće i nove pevačke nade sa ovih prostora Petar Cvetković, Anđela Nedeljković i Jelena Stefanović . – rekao je direktor Mitić.

Današnju izložbu životinja posetili su i mališani predškolske grupe vrtića „Lane“ iz Malošišta.

  • Danas je bilo deset izlagača životinja. Većina je iz naše opštine, ali tu su i izlagači iz Leskovca i Društvo odgajivača sitnih životinja „Nais“ iz Niša. Danas su predškolci iz Malošišta sa oduševljem obišli ukrasnu živinu i sitne životinje. Imali su prilike da vide razne ukrasne kokoške i petlove, golubove, papagaje, i egzotične ptice, ukrasne žečeve, činčile, veverice…- kaže Mitić.

Za ljubitelje cveća otvorena je izložba ukrasnog bilja, trajnica i cvetnica, jednogodišnjih i višegodišnjih biljaka, koja je bila i prodajnog karaktera.

Ova zanimljiva manifestacija i u subotu, 28.aprila, ponudiće razne interesantne sadržaje za posetioce.

  • Završno veče festivala biće posvećeno mladima. Tako da smo organizovali rok koncert na kome će nastupiti muzička grupa iz Malošišta “Alhemija”. Početak koncerta je u 20 sati, a ulaz biće slobodan. – dodaje direktor Javne biblioteke.

On je na kraju razgovora dodao da je današnja poseta od ranih jutarnjih sati bila odlična i da je izložba životinja izavazvala veliko interesovanje kod meštana, ali i stanovnika  drugih mesta, jer je danas bio pijačni dan u Malošištu, pa je velika većina posetilaca pijace obišla i današnju zanimljivu manifestaciju.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *