Nova sredstva za opštinu Doljevac iz Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju

Opština Doljevac i ove godine, kao i ranijih, dobila je značajna sredstva iz Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju. Ovoga puta dodeljena sredstva biće upotrebljena za nabavku dostavnog vozila za Predškolsku ustanovu „Lane“ kao i za edukaciju zaposlenih iz oblasti populacione politike. Tim povodom, juče je ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku, prof. dr Slavica Đukić Dejanović potpisala ugovore o dodeli bespovratnih sredstava, sa predstavnicima 88 lokalnih samouprava, čiji su projekti prihvaćeni na Javnom pozivu.  U ime opštine Doljevac potpisivanju je prisustvovala načelnica opštinske uprave u opštini Doljevac Jelena Ilić.

Opština Doljevac, je prema njenim rečima, dobila bespovratna sredstva u iznosu od 3,45 miliona dinara, dok je lokalna samouprava u obavezi da izdvoji 612.000 dinara.

Podsetimo, i ranijih godina resorno ministarstvo izdvojila je značajna sredstva za finansiranje projekata iz oblasti populacione politike u opštini Doljevac. Poslovi opremanja kuhinje u Obrazovnom centru u Doljevcu, kao i adaptacije zgrade predškolske ustanove „Lane“ u Pukovcu, uradjeni su upravo iz ovih izvora.

Inače, kako je rečeno u Ministarstvu bez portfelja zaduženom za demografiju, prilikom potpisivanja ugovora, najviše sredstava ove godine opredeljeno je za adaptaciju i sanaciju objekata predškolskih ustanova i igrališta, za nabavku medicinske opreme za opremanje odeljenja ginekologije i pedijatrije, kao i nabavku vozila za potrebe patronažnih službi. Sufinansiraće se osnivanje ili osnaživanje savetovališta za trudnice, reproduktivno zdravlje, škole roditeljstva i savetovališta za mlade, kao i za kupovinu kuća za mlade bračne parove.

Inače, ukupno dvadeset četiri projekta iz mesta u ovom delu zemlje dobila su sredstva ovog ministarstva.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *