Šahovski klub Koprijan: Simultanka u Šarlicu, partija na slepo u Belotincu

Sve je više igrača šaha u Šarlincu, selu doljevačke opštine, a razna okupljanja na kojima se ova disciplina promoviše interesuju ne samo ljubite šaha i rekreativce već i šahovske velemajstore. Jedno takvo dešavanje održano je tokom minulog vikenda u Domu kulture u Šarlincu, gde je velemajstor Miroslav Miljković iz Niša odigrao simultanku protiv šestorice domaćih igrača.

Sa svakim od igrača Miljković je odigrao po dve šahovske partije, a jedini koji je uspeo da remizira bio je Miljan Jovanović iz Šarlinca, igrač II kategorije. Ostali igrači Tomislav Mirković, Oliver Mitrović, Dejan Ivić, Goran Stošić i Jovica Mičić, svi iz Šarlinca, sve partije su izgubili.

U dogadjaju su učestvovali i članovi Šahovskog kluba Koprijan, koji će sutra 4.marta u školi u Belotincu organizovati takozvanu šahovsku partiju na slepo, kako bi učenicima škole prezentovali ovaj zanimljivi način šahovske igre.

Naime, kako je Radio Koprijanu rekao predsednik kluba Radivoje Mitrović, partija na slepo igra se tako što je jedan od igrača tokom celog trajanja meča ledjima okrenut šahovskoj tabli, a njegove šahovske figure pomera asistent, dok drugi igrač ima pregled table sve vreme. Tu do izražaja dolazi ne samo vrhunsko šahovsko umeće, već pre svega izuzetna memorija igrača. Igrač na slepo biće fide majstor Darko Mitrović, a njegov protivnik Oliver Mitrović.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *