Novi naslovi u Javnoj biblioteci u Doljevcu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mirjana Stojanović

Javna biblioteka u Doljevcu je zahvaljujući raznim projektima i donacijama postala bogatija za oko hiljadu naslova.

Prema rečima bibliotekarke Mirjane Stojanović, ova ustanova dobila je najnovije naslove bestselera raznih svetskih pisaca, a dopunjen je i fond za učenike osnovnih i srednih škola.

– Od Ministarstva kulture dobili smo 372 knjige, Narodna biblioteka Srbije poklonila nam je 606, a zahvaljujući našim sredstvima i zalaganju našeg direktora kupili smo 40 najpopularnijih naslova od izdavača “Vulkan” i “Laguna”-, kaže za naš radio Mirjana Stojanović iz Javne biblioteke u Doljevcu.

Ona je istakla da  dečji fond knjiga obiluje novim i zanimljivim naslovima. Među najpopularnije, prema njenim rečima, izdvajaju se knjige “Devojčice sa Olimpa- Moć snova” Elene Kedros, zatim sve knjige Džeronima Stiltona ali i zanimljivi priručnici poput “Knjiga za svaku devojčicu”, “Knjiga za svakog dečaka” “Ko je gazda u kući” i slično.

Kako kaže Mirjana Stojanović, među odraslima vlada veliko interesovanje za knjige Jelene Bačić-Alimpić, za naslove niškog pisca Dejana Stojiljkovića ali u poslednje vreme i za svetski bestseler trilogiju „Pedeset nijansi siva“.

Na kraju razgovora, ona poziva sve građane naše opštine, da posete Javnu biblioteku u Doljevcu i upoznaju se sa novim naslovima koje poseduju. Takođe, kako kaže, cena učlanjena je više  simbolična, jer godišnja članarina za učenike od drugog do osmog razreda košta 100 dinara, a za odrasle 300. Ona ističe, da na početku svake školske godine, Javna bibioteka u Doljevcu, svim đacima prvacima besplatno omogućava upis u biblioteku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *