OO “Zeleni Srbije” Žitorađa prelaze u SDS?

zeleniKompletan Opštinski odbor “Zeleni Srbije” Žitorađa prelazi u Socijaldemokratsku stranku Boris Tadić u ovom mestu!

O razlozima i daljim koracima, govori Radovan Mitrović, predsednik OO “Zeleni Srbije” u Žitorađi.

-Jula meseca prošle godine “Zeleni Srbije” potpisali su sporazum o strateškoj saradnji sa Socijaldemokratskom strankom. Dva do tri meseca pre aprilskih izbora, predsednik stranke “Zeleni Srbije”, Ivan Karić, odlučio je da na republičkim izborima nastupi sa Socijalističkom partijom Srbije i Jedinstvenom Srbijom. Mi smatramo da je na taj način prekršio sporazum, kaže Mitrović.

On dodaje da su na republičkim izborima išli Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija i “Zeleni Srbije”, ali je na listi pisalo samo SPS i Jedinstvena Srbija.

-Na lokalu “Zeleni Srbije” nisu mogli da idu samostalno, te je trebalo da idemo sa Socijaldemokratskom strankom, ali oni su odlučili da idu sa Demokratskom strankom, objašnjava on.

Izbori su prošli, dobio je ko koliko je dobio, i onda je trebalo da se konstituiše vlast.

-Odbornici Socijaldemokratske stranke dali su podršku Srpskoj naprednoj stranci. A predsednik SDS-a, Boris Tadić, jednom prilikom je izjavio da gde god da se desi da odbornici pređu ili podrže Srpsku naprednu stranku-taj odbor će biti raspušten. Smatramo da je nedopustivo da se raspusti odbor Socijademokratske stranke u Žitorađi i zato smo odlučili da pređemo u SDS. Naš cilj je da ovaj odbor opstane, zaključuje Mitrović.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *