Obeležen Dan škole u Doljevcu

Direktor škole  Goran Ilić
Direktor škole Goran Ilić

Jedna od najvećih škola u Srbiji, osnovna škola “Vuk Karadžić”u Doljevcu  koja postoji već 137 godina i koju pohadja 1504 djaka, danas je proslavila svoj dan Svečanom akademijom koja je održana  u Javnoj biblioteci u Doljevcu.

Goran Ilić direktor škole rekao je obraćajući se prisutnima, da pored toga što se škola može podičiti velikim brojem učenika, ona je iznedrila i veliki broj takmičara, koji su zabeležili značajne uspehe na svim takmičenjima koja su organizovana za djake osnovnih škola. 425 djaka učestovalo je na takmičenjima u toku prošle školske godine, a osmoro je stoglo do republičkog nivoa. Prvo i treće mesto na književnoj olimpijadi  su najveći ovogodišnji uspesi doljevačkih djaka, a osvojeno je i jedno treće mesto u modelarstvu.

Takodje,  istakao je direktor Ilić rukovodstvo škole se trudi, da putem raznih projekata, obezbedi sredstva za rekonstrukciju školskih zgrada na celoj teritoriji opštine kako bi se poboljšali uslovi u kojima deca borave tokom nastave. Školska zgrada u Šarlincu u potpunosti je rekonstruisana, u Malošištu su adaptirani toaleti, a uskoro će biti zamenjena dotrajala stolarija, a odobren je i projekat za zamenu kotlarnice. U Belotincu je takodje zamenjenja stolarija na školi, a očekuje se da vrlo brzo budu odobrena sredstva za zamenu kotlarnica u Doljevcu i Pukovcu.

Deca iz Tetova na današnjem nastupu
Deca iz Tetova na današnjem nastupu

Kako tradicija nalaže dan škole obeležen je i prigodnim kulturno-umetničkim programom, u kojem su pored dece iz naše škole učestvovali i gosti iz Makedonije, članovi  Udruženja Srba i Makedonaca “Branko Čajka” iz Tetova.

Pogledajte deo nastupa gostiju iz Makedonije:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *