Od sutra do petka onlajn probno testiranje za osmake

Sutra počinje onlajn probno testiranje za učenike završnog razreda osnovne škole. Testiranje traje tri dana od 22. do 24. aprila. Sutra se polaže maternji jezik, dan kasnije 23.aprila je test iz matematika, a u petak 24.aprila probni kombinovani test.

Probnom testiranju pristupiće sutra, kao i u četvrtak i petak, i učenici završnog razreda OŠ “Vuk Karadžić” sa teritorije opštine Doljevac, a kako je za Radio Koprijan rekao direktor škole Goran Ilić, preko 90 odsto ovdašnjih učenika, ima tehničke mogućnosti da odradi ovo prvo onlajn testiranje za učenike osnovnih škola u Srbiji.

Učenicima će, kako je pojašnjeno, svaki test biti dostupan 12 sati od 8 do 20 časova, sva tri dana, kako bi mogli da pristupe u vremenu kada im tehnički ili drugi organizacioni ili porodični uslovi dozvoljavaju i to preko platforme mojaučionica.gov.rs i naloga koji im je prosledio odeljenjski starešina.

Svaki učenik će moći samo jednom da pristupi rešavanju testa, a rešavaje će biti vremenski ograničeno. To znači da kada učenik pristupi testu, mora da ga završi u roku predvidjenom za rad. Na početku testa učenici će dobiti obaveštenje o dužini trajanja testiranja.

Povratnu informaciju o rezultatima testa učenik će moći da vidi nakon dvanaestočasovnog isteka vremena za rešavanje testa, kada će rešenja biti dostupna, a učenik će moći da im pristupi i analizira ih.

Ukoliko neki djak nije u mogućnosti da odradi ovo probno testiranje, na RTS-u moći će da vidi zadatke i njihova rešenja. Analize zadataka sva tri testa biće emitovane na kanalu RTS3.

Inače, učenici su ranije imali mogućnost da vide kako će sve to izgledati, kako ne bi bilo nikakvih nedoumica, preko takozvanog demo testa, koji je imao četiri pitanja.

Onim učenicima koji iz bilo kog razloga nisu bili u mogućnosti da odrade probu male mature onlajn, biće naknadno podeljeni testovi, kako bi i oni bili u mogućnosti da vide kako će izgledati polaganje završnog ispita, dodao je direktor doljevačke škole Goran Ilić.

Inače, za sada nije poznato kada i na koji način će biti organizovan završni ispit.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *