Održana najnovija sednica SO Doljevac, usvojena 21 tačka dnevnog reda

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Doljevac, na kojoj su doljevački odbornici razmatrali 21 tačku dnevnog reda, usvojena je, izmedju ostalih i odluka o prvom rebalansu budžeta za 2020. godinu. Kako je rečeno, razlog rebalansa je finansiranje kapitalnih investicionih projekata, kao i uskladjivanje sa novom zakonskom regulativom.

Pored toga, razmatrale su se i tačke o uskladjivanju ekonomske cene za vrtić “Lane“ u Doljevcu, kao i odluka o zabrani korišćenja plastičnih kesa  i uslovima korišćenja biorazgradivih plastičnih kesa  i papirnih kesa i torbi za kupovinu na mestu prodaje roba i usluga.

Odluka o utvrdjivanju cene vrtića uslovljena je, kako za radio Koprijan kaže načelnik za vanprivredne delatnosti u opštini Doljevac Vlastimir  Andjelković, zakonskom regulativom, ali roditelji ne bi trebalo da brinu jer, prema njegovim rečima,  to ne znači i drastično povećanje cene boravke dece. Korekcija je simbolična, tako da je sada ekonomska cena boravka dece u celodevnom boravku 15 580 dinara, a za pripremni predškolski program 5 497. Roditelji plaćaju 20 odsto od te cene, što konkretno iznosi 3 116 dinara za celodnevni boravak, odnosno 1 099 dinara za predškolce.

Kada su pak u pitanju ekološke teme, Andjelković kaže da je zbog aktuelnog problema zagadjenje vazduha, ali i zemljišta na skupštini  danas razmatrana i usvojena odluka po kojoj su trgovci dužni da se postepeno prilagodjavaju u postupku ograničavanja upotrebe plastičnih kesa, jer će u suprotnom biti sankcionisani.

Dodajmo  i to da je na današnjem zasedanju lokalnog parlamenta osnovan  Savet za bezbednost opštine Doljevac, a usvojena su i rešenja o finansijskim planovima za javne službe i ustanove.

D.D./J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *