Održana opštinska takmičenja recitatora učenika i predškolaca

Opštinsko takmičenje recitatora u našoj opštini održano je danas u matičnoj školi „Vuk Karadžić“u Doljevcu za decu školskog uzrasta, a takodje, ali u pukovačkoj školi, organizovano je i takmičenje malih talentovanih recitatora iz predškolskih grupa.
Pobednici u izražajnom kazivanju odabranih stihova, koji će ovu obrazovnu ustanovu predstavljati na okružnom takmičenju u Nišu za mladji uzrast su Lena i Dunja Tošić iz Malošišta i Veljko Miljković iz Čečine. Za srednji uzrast doljevački predstavnici biće Dunja Ranković iz Malošišta, Marko Panajotović i Doljevca i Anastasija Stojanović iz Doljevca.
Pobednici u recitovanju za mladji uzrast
Takodje, dnevnici učenika koji učestvuju u programu Čitalići bilo je izloženo danas u holu škole u Doljevcu. Trideset odabranih dnevnika ovdašnjih djaka prezentovano je danas svima koji su želeli da vide slikoviti prikaz odabranih književnih dela.
Isto tako i deca predškolskog uzrasta, njih petnaestoro,  danas su se u Pukovcu takmičila u recitovanju. –Svi su bili odlični i zaslužuju priznanje za svoj trud, kaže profesor Vlasta Cenić za naš radio.
Natalija iz Pukovca kaže da joj nije bilo teško da nauči pesmicu. –Uz pomoć mame i vaspitačice Maline lako sam zapamtila sve stihove.
 Iva iz Doljevca takodje se radovala nastupu. –Recitovala sam pesmicu o mami i mislim da nam je bilo baš lepo danas ovde.
Pavle iz Doljevca kazivao je pesmicu o cipelama.-Recitovao sam pesmicu o cipelama koja počinje ovako: „Susrele se dve cipele u nekom ormaru, pa se obe jadaju na vlasnicu Maju“.
Pobednicima, ali i svim ostalim učesnicima čestitamo na uloženom trudu.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *