Uskršnji vašar u Malošištu

Danas je održan, prvi put, Uskršnji vašar u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Malošištu. Vašar je organizovao kolektiv učitelja, a učešće je uzela i predškolska grupa iz ovog mesta. Učenici su izrađivali Uskršnje dekoracije koje su se prodavale po simboličnoj ceni. Odziv roditelja, baka, deka i ljudi dobre volje je bio više nego odličan.
Kako kaže učiteljica Danijela Mitrović sav novac koji je danas sakupljen biće iskorišćen za kupovinu lopti, đačkih lektira i slično.
– Mi kao kolektiv došli smo na ideju da organizujemo ovaj vašar i da na zanimljiv način obeležimo veliki hrišćanski praznik, ali i da sakupimo novac kako bi smo kupili deci ono što im nedostaje u školi. Veoma smo zadovoljni odzivom roditelja i ovom prilikom im se zahvaljujem što su uzeli učešća u ovoj akciji, izdvojili vreme i novca da podrže Uskršnji vašar. – rekla je učiteljica Danijela Mitrović u izjavi za radio Koprijan.


Ona je izrazila želju da ovakvo zanimljivo okupljanje postane tradicionalno i nije skrivala oduševljenje zbog velikog interesovanja i poste vašara.
Zanimljiv i veseo je bio i štand predškolske grupe, a mališani su uzeli učešća u prodaji dekoracija koje su izradili u saradnji sa vaspitačicom i roditeljima.
– Mi na našem štandu nismo određivali cene već smo odlučili da posetioci i roditelji sami odrede iznos koji će dati za naše dekoracije koje su veoma interesantne. Novac koji sakupimo iskoristićemo za kupovinu edukativnih igračaka, lopti i onog što nedostaje našoj predškolskoj grupi.- rekla je vaspitačica Tanja Mitić.
Ona je istakla da je veoma zadovoljna pažnjom i interesovanjem koje je izazvao njihov štand. Vašar je posetila i direktorka predškolske ustanove i”Lane” Milkica Stanković koja je pružila podršku predškolcima u prodaji njihovih dekoracija.

Iako je Uskršnji vašar prvi put održan u školi izazvao je interesovanje i meštana Malošišta koji su došli i podržali ovaj događaj. Prema rečima posetilaca oni su došli kako bi kupili svojoj deci ili unucima Uskršnje korpice sa jajima i obradovali ih za praznik. Bili su prijatno iznenađeni velikim odzivom ali i lepotom i interesantnim predmetima koje su deca izradila.
M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *