Održano Međuregionalno takmičenje u pružanju prve pomoći

Međuregionalno takmičenje u pružanju prve pomoći i realističnom prikazu situacija, održano je na Oblačinskom jezeru, a domaći je bio Crveni krst Merošine. Olivera Mikić sekretar Crvenog krsta Merošina kaže da se preko 300 učesnika iz 9 regiona borilo  za ekipni plasman na republičkoм takmičenju.Na takmičenju su učestvovale ekipe prve pomoći iz organizacija Crvenog krsta Požarevac, Vranje, Prokuplje, Majdanpek, Doljevac, Merošina, Petrovac na Mlavi, Bosilegrad i Niš.

Najbolja ekipa u takmičenju realističnog prikaza situacija je iz Prokuplj,a drugo mesto osvojila je ekipa Crvenog krsta iz Merošine, a treće iz Požarevca. Inače, ovaj realistični prikaz je dragocena podrška u učenju prve pomoći jer kroz simulaciju realnih životnih situacija, povreda i stanja, mogu se naučiti osnove pružanja pomoći.

U takmičenju u pružanju prve pomoći u kategoriji podmlatka prvo mesto zauzela je ekipa iz Vranja, Nišlije su bile druge, a Prokupčani treći.

Kod omladinaca ponovo su prva tri mesta zauzele ekipe iz ovih gradova, samo je redosled bio drugačiji. Prvo mesto zauzela je ekipa iz Niša, drugo ekipa iz Vranja, dok su se Prokupčani ponovo našli na trećoj poziciji. Sve pomenute ekipe obezbedile su mesto na državnom takmičenju u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu.

Sekretar Crvenog krsta Merošina Olivera Mikić kaže da je takmičenje bilo izuzetno dobro organizovano, da je zadovoljna   prikazom veština i znanja ekipa koje su se nadmetale, ali i prisutnom publikom koja je pružala podršku takmičarima.

Na ovom takmičenju najbolje su bile ekipe iz Niša, jer su se sve ekipe prve pomoći Crvenog krsta Niš plasirale  na državno takmičenje, koje će se održati sredinom septembra u Beogradu.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *