Olakšice za plaćanje komunalnih usluga

Javno komunalno preduzeće Doljevac je od marta ove godine počelo da sprovodi odluku o obavezi plaćanja komunalnih  usluga za sve stanovnike opštine Doljevac.  Svi građani, u obavezi su, da plaćaju usluge iznošenja smeća i da ispred svojih domova imaju kantu za odlaganje smeća. Dalibor Stamenković direktor doljevačkih komunalaca kaže da su prilikom sprovođenja ove odluke naišli na probleme, jer pojedina domaćinstva bojkotuju ovu odluku ili dolaze sa zahtevom da ne plaćaju uslugu jer su korisnici socijalne pomoći ili imaju članove domaćinstva sa invaliditetom. Umanjenje računa za domaćinstva koja ispunjavaju određene uslove biće omogućeno, a dokumentacija treba da se dostavi do kraja avgusta ove godine.

Stamenković dodaje da po odluci koju je donela SO Doljevac, a u skladu sa zakonom RS, niko nije oslobođen plaćanja  ove obaveze, ali zbog velikog broja pristiglih zahteva, pokrenuli su inicijativu sa lokalnom samoupravom da se izvrši kategorizacija korisnika.

Tom kategorizacijom pojedini korisnici bili bi jednim delom oslobođeni plaćanja komunalnih usluga.

  • Ideja je da budu formirane kategorije korisnika koje će biti subvencionisane od strane lokalne samouprave, pa bi im stizali i manji računi. Jedna od kategorija bi bila da domaćinstvo ima člana sa 70 odsto telesnog oštećenja i uz odgovarajuću dokumentaciju bili bi oslobođeni plaćanja jednog dela usluga kao i korisnici tuđe nege i pomoći – kaže Stamenković.

On je pozvao sve građane koji imaju članove domaćinstva sa invaliditetom ili su primaoci tuđe nege i pomoći da dostave do kraja avgusta neophodnu dokumentaciju kako bi bili evidentirani i raspoređeni po kategoriji.

Kada bude završeno evidentiranje spisak biće dostavljen SO Doljevac na usvajanje i ta domaćinstva biće jednim delom subvencionisana za plaćanje računa za usluge iznošenja smeća.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *