Otkrivamo o čemu će biti reči u seriji Senke nad Balkanom

104584Serija Senke nad Balkanom čije je emitovanje upravo počelo, već, nakon prve epizode, izazvala je veliko interesovanje domaće javnosti, a mi vam u narednim minutima otkrivamo o čemu će u njoj biti reči. Jedan od četvoro scenarista na ovom projektu bio je i niški pisac Dejan Stojiljković, koji je trenutno medju najtiražnijim književnicima u Srbiji i upravo on za radio Koprijan govori i sadržaju ove serije.

To je mistični triler, koji obradjuje mnoge zanimljive teme. Naime, 1928. godine u Beogradu se desila serija ritualnih ubistava. Ubijen je jedan ruski sveštenik u Ruskoj crkvi, a tom prilikom iz crkve je nestalo nešto vredno. Drugi slučaj ubistva pokrenuće jedan domino efekat. Beograd je, inače tada bio jedno jako čudno mesto, centar šverca opijuma, ima mnogo kriminalnih afera,  medjunacionalnih sukoba, država je pred raspadom, a nad Balkanom se nadvija senka rata. Pojavljuje se i jedna ruska paravojna formacija pod generalom Vrangelom. Tajkuni i vojna obaveštajna služba vode zemlju, govori se i o zaveri nakon koje je u združenoj terorističkoj akciji ubijen kralj Aleksandar Karadjordjević u Marseju. Dva inspektora policije, koji imaju potpuno drugačije stavove po pitanju posla, pogleda na svet i svega ostalog, istražuju slučaj. Jedan od njih je upravo Dragan Bjelogrlić. Mnoge stvari će gledaocima biti  šokantne, netipične za naše prostore, uradjene po uzoru na BBS-ijeve serije, ali podsećaju donekle i na moderne ruske filmove i gotovo svaka epizoda ima neverovatan finiš, rekao nam je nedavno Stojiljković.

Inače, planirano je da bude emitovano 11 epizoda, a u seriji se pojavljuju mnoga poznata imena srpskog glumišta, poput Dragana Bjelogrlića, koji potpisuje i režiju, zatim Žarka Lauševića, Žike Todorovića, dok će neke od uloga odigrati i ruski glumci, poput Aleksandra Galibina koji tumači lik generala Vrangela.

J.Kozomara

* Nije dozvoljeno neovlašćeno preuzimanje i objavljivane bilo kog dela teksta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *