Otvaranje akva parka 11.jula u 11 časova

Naša novinarka Jelena Kozomara u razgovoru sa predsednikom opštine Goranom Ljubićem
Naša novinarka Jelena Kozomara u razgovoru sa predsednikom opštine Goranom Ljubićem

U toku su završni radovi na izgradnji akva parku u Doljevcu, pa je svečano otvaranje ovog zdanja, uz prisustvo velikog broja uvaženih gostiju, zakazano  za ponedeljak 11. jul, od 11. časova. Pored Doljevca u blizini auto-puta, na oko 4 hektara, izgradjen je ovaj komleks, u koji je uloženo oko 3 miliona evra i koji bi, kako je planirano, trebalo da bude najznačajnije stecište za rekreaciju, ne samo ovdašnjeg stanovništva, nego i posetilaca iz okoline Niša, Leskovca i Prokuplja, jer se nalazi na povoljnoj lokaciji u blizini svih ovih gradova.

Prema rečima predsednika opštine Doljevac Gorana Ljubića finaliziraju se svi  radovi  na akva parku, koji bi kako kaže, trebalo da bude pokretač privrednog razvoja ovog kraja. Danas je ekipa radio Koprijana posetila akva park, kako bismo videli da li se privode kraju pripreme za svečano otvaranje . Tom prilikom samo razgovarali sa predsednikom opštine Doljevac Goranom Ljubićem  o ovom projektu.

-Pored velikog bazena, postoji i jedan manji namenjen deci, izgradjen je i bazen sa veštačkim talasima, kao i bazen sa toboganima različite veličine, od kojih najveći ima dužinu od skoro 100 metara, kaže Ljubić. Ovaj kompleks može da primi oko 2000 ljudi, ali Ljubić ističe da se očekuje mnogo veće intresovanje , pa je u planu, dogodine i proširenje kapaciteta. -Isto tako izgradjen je i niz propratnih sadržaja,  kafić, prodavnica, igralište za decu, fitness centar, naravno i parkliralište za 600 vozila. Obezbedjene su ležaljke i baldahini, kako bi udobnost svih posetilaca bila na najvišem nivou, dodaje on. -Užurbano se radi i na ozelenjavanju svih površina, tako da će do ponedeljka ceo ovaj kompleks izgledati još lepše, a kada se tome pridoda i led rasveta koja je takodje obezbedjena, ceo prizor će, naročito u večernjim satima, biti gotovo nestvaran.

Predsednik opštine dodaje i da su dobijene sve upotrebne dozvole, kao i da će bezbednost posetilaca biti na najvišem nivou.  -Svi koji kupe kartu biće automatski i osigurani. Obezbedjeno je dežurstvo medicinske ekipe i zapošljeni spasioci, istiće Ljubić.

Isto tako za sledeću godinu planira se i obezbedjenje sistema za zagrevanje vode, pa bi samim tim sezona trajala duže, od maja do septembra. Iako akva park izgleda jako lepo, Ljubić kaže da se planira i uredjenje okoline, a tu pre svega misli na izmeštanje  kompleksa koji je nekada koristila Mostogradnja, a koji je sada napušten i ruži izgled cele ove oblasti. – Na toj lokaciji planirana je izgradnja  outlet centra, pojašnjava prvi čovek lokalne samouprave. – Samim tim opština Doljevca će biti centar  dešavanja u ovom delu zemlje, jer jedan projekta povlači drugi, a svi oni zajedno puno ljudi.

Akva park se dodajmo i to, nalazi pored samog auto puta, ali kako Ljubić ističe, iako je lokacija povoljna, za sada nije planirano da se obezbedi i isključenje sa auto puta, jer su propisi takvi da je to u ovom trenutku teško izvodljivo. – Ipak smo rešili da ovaj kompleks čiju gradnju završavamo, bude namenjen pre svega za rekreaciju ovdašnjeg stanovništva, a ne stranaca, iako mi se i ta ideja svidja.

 Jako je , kaže zadovoljan jer je uspeo da realizuje ovaj projekat, iako su mnogi bili u neverici da je tako nešto moguće. -Ovu ideju imam već celu deceniju, a pre nekoliko godina sam čvrsto rešio i da je realizujem, iako u samom startu nisam imao podršku za tako nešto, rezimira Ljubić.

Prema rečima Branke Mihajlović ispred TO Doljevac, pored lokalnih funkcionera, otvaranju će prisustvovati Ministar sporta Vanja Udovičić. državni sekretar u Ministarstvu sporta Predrag Peruničić, kao i visoki funkcioneri SNS-a , Darko Glišić i Luka Petrović. Otavranju će prem njenim rečima prisustvovati i kandidat za gradonačelnika Niša Darko Bulatović.

Na  kraju dodajmo i to da je cena ulaznice za akva park,  kako kažu u TO opštine Doljevac, koja rukovodi ovim projektom, prilagodjena svačijem džepu. Celodnevna karta košta 300,00 dinara,  za decu do 7 godina ulaz je besplatan, a onu starosti od 7 do 12 godina iznosi 200,00 dinara, dok će za decu čiji  su roditelji bili učesnici ratova ulaz biti besplatan.  Na sam dan otvaranja u ponedeljak 11.jula ulaznice se neće naplaćivati, a  radno vreme je od 10 do 18 časova.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 thoughts on “Otvaranje akva parka 11.jula u 11 časova”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *