home Ekonomija, Vesti Počela naplata korišćenja javnih površina

Počela naplata korišćenja javnih površina

Odlukom Skupštine opštine Doljevac, koja je usvojena marta ove godine, komisija Javnog komunalnog preduzeća „Doljevac“ počela je popis i naplatu zauzeća i korišćenje javnih površina u našoj opštini. Kako kaže direktor JKP Doljevac Dalibor Stamenković naplaćivaće postavljanje reklamnih tabli i postavljanje vodovodne, kanalizacione, i telekomunikacione mreže. Komisija je formirana i obići će sve privrednike i preduzetnike koje zauzimaju javni opštinski put kojima će nakon uručenja rešenja početi naplata korišćenja javnih površina.

  • Lokalna samouprava i naše preduzeće imali su u vidu ekonomsku situaciju privrednika i preduzetnika tako da naknade nisu visoke i plaćaju se na godišnjem nivou – istakao je Stamenković.

Direktor JKP Doljevac je dodao da je cena, za zauzeće do 50 kvadrata, 500 dinara po kvadratnom metru, a ponuđena je mogućnost plaćanja na 12 mesečnih rata.

  • Na osnovu Zakona o korišćenju javnih dobara RS i Odluke SO Doljevac od 7.marta 2019.godine doneta je odluka o naknadama za korišćenje javnih opštinskih puteva na teritoriji opštine Doljevac. Tako će lice koje koristi javnu površinu do 50 metara kvadratnih plaćati po 500 dinara za kvadrat, a za površine veće od 50 metara kvadratnih po 300 dinara po kvadratu. Prema nekim našim procenama trgovinske radnje u našoj opštini koriste, u proseku, oko 10 kvadrata javnih površina, pa će njihov račun iznositi oko 5000 dinara na godišnjem nivou- dodao je Dalibor Stamenković.

Kako je cena, gotovo simbolična, zamolio je sve korisnike javnih površina, a koji se dobili rešenje o plaćanju, da redovno izmiruju svoje obaveze.

M.Jovanović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *