Počela naplata korišćenja javnih površina

Odlukom Skupštine opštine Doljevac, koja je usvojena marta ove godine, komisija Javnog komunalnog preduzeća „Doljevac“ počela je popis i naplatu zauzeća i korišćenje javnih površina u našoj opštini. Kako kaže direktor JKP Doljevac Dalibor Stamenković naplaćivaće postavljanje reklamnih tabli i postavljanje vodovodne, kanalizacione, i telekomunikacione mreže. Komisija je formirana i obići će sve privrednike i preduzetnike koje zauzimaju javni opštinski put kojima će nakon uručenja rešenja početi naplata korišćenja javnih površina.

  • Lokalna samouprava i naše preduzeće imali su u vidu ekonomsku situaciju privrednika i preduzetnika tako da naknade nisu visoke i plaćaju se na godišnjem nivou – istakao je Stamenković.

Direktor JKP Doljevac je dodao da je cena, za zauzeće do 50 kvadrata, 500 dinara po kvadratnom metru, a ponuđena je mogućnost plaćanja na 12 mesečnih rata.

  • Na osnovu Zakona o korišćenju javnih dobara RS i Odluke SO Doljevac od 7.marta 2019.godine doneta je odluka o naknadama za korišćenje javnih opštinskih puteva na teritoriji opštine Doljevac. Tako će lice koje koristi javnu površinu do 50 metara kvadratnih plaćati po 500 dinara za kvadrat, a za površine veće od 50 metara kvadratnih po 300 dinara po kvadratu. Prema nekim našim procenama trgovinske radnje u našoj opštini koriste, u proseku, oko 10 kvadrata javnih površina, pa će njihov račun iznositi oko 5000 dinara na godišnjem nivou- dodao je Dalibor Stamenković.

Kako je cena, gotovo simbolična, zamolio je sve korisnike javnih površina, a koji se dobili rešenje o plaćanju, da redovno izmiruju svoje obaveze.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *