Počela prijava za penzionerske kartice

U ponoć je počela prijava za penzionerske kartice, sa kojima će naši stariji građani moći da dobiju popuste u prodavnicama. Od podataka je potrebno upisati JMBG, broj telefona ili mejl adresu. Zahtev za izdavanje Penzionerske kartice penzioneri mogu podneti elektronski na sajtu Fonda PIO ili u filijali tog Fonda gde će zaposleni u Fondu pomoći penzionerima i za njih popuniti elektronski zahtev.

Link za podnošenje prijave za penzionerske kartice zpk.trezor.gov.rs

Pravo na ovu vrstu državne pomoći imaće svih 1,7 miliona penzionera, ali i pojedine ugrožene grupe. Ministar finansija Siniša Mali najavio rekao je da će biti omogućeni popusti u maloprodajama, marketima, salonima, popusti u banjama.

Za prijavu je potrebna samo lična karta, a čitava procedura traje do dva minuta.

Kartice će se izdavati sukcesivno, kako budu izrađivane, kako bi do 1. oktobra svi korisnici penzija koji se prijave imali svoje penzionerske kartice. Kartice će se preuzimati na šalterima Fonda PIO kojih ima 170 širom Srbije. PIO Fond će obavestiti penzionere telefonom ili mejlom, u zavisnosti za šta se korisnik bude odlučio prilikom prijave, kada njihove penzionerske kartice budu u filijali spremne za preuzimanje.

Penzionerska kartica se izdaje bez naknade, koristi se za dokazivanje statusa korisnika prava i važi samo uz lični identifikacioni dokument.  Penzionerska kartica važi dok postoji osnov za ostvarivanje prava ili dok je korisnik lično ne opozove. Po prestanku prava, Fond objavljuje spisak nevažećih kartica na svom sajtu. Fond vodi evidenciju o svim izdatim karticama.

Kartice će im omogućiti da obave i zdravstvene preglede, koji će biti organizovani i u parkovima u velikim gradovima i domovima zdravlja. Na popuste će moći da računaju isprva u pojedinim radnjama, ali se radi na tome da se spisak velikih lanaca proširi.

2 thoughts on “Počela prijava za penzionerske kartice”

  1. Da li mozete da mi odgovorite kako da dobijem ovlascenje za koriscenje penzionerske kartice majke obzieom da ona otezano hoda i ne izlazi i ne moze van kuce da je koristi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *