Počelo sređivanje dvorišta u Domu za stara lica

U Domu za stara lica u Doljevcu  počelo je sređivanje dvorišta i uskoro će staze biti popločane kamenom što će i korisnicima olakšati kretanje. Kako kaže Dejan Radovanović direktor ove ustanove uklonjene su stare oronule betonske podloge koje su otežavale kretanje invalidnih lica , odnosno stanovnika Doma, a majstori uveliko rade na postavljanju novih. Radovanović  ističe da će se u narednom  periodu dosta  raditi na sređivanju prostorija, a do početka grejne sezone počeće sa radom i novi kotao.

  • Ovih dana radnici vrše demontažu postojećih betonskih staza koje su se vremenom  pokrivile i ishabale pa je bilo je otežano kretanje naših korisnika, odnosno invalidnih lica.  Plan je da za nekih desetak dana završimo ovaj posao i mislim da ćemo na obostrano zadovoljstvo i korisnika, a i nas, uspešno privesti posao kraju- rekao je direktor Radovanović u izjavi za radio Koprijan.

Kako kaže Radovanović Dom za stara i invalidna lica je u proteklom period imao problema što se tiče izlivanja reke Toplice, ali se nada da će izgradnjom bedema na ovoj reci taj problem biti rešen.

  • Svaki porast nivoa reke Toplice preti prostorijama Doma za stara i invalidna lica. Ali prema informacijama iz Štaba za vanredne situacije u opštini Doljevac, resorno Ministarstvo je izdvojilo oko 15 miliona dinara za izgradnju bedema na reci što bi trajno rešilo problem poplava. Kada će krenuti radovi na izgradnji bedema i sanaciji korita Toplice za sada nije poznato, ali se nadam da će to biti do kraja godine, kako bi smo proleće dočekali bezbedni od ponovnog izlivanja- istakao je Radovanović.

 

Pored popločavanja dvorišta i staza u Dopmu u Doljevcu uskoro će krenuti i radovi na unutrašnjem sređivanju prostorija, kao bi ambijent za korisnike, bio što lepši i udobniji.

  • Od ponedeljka bi trebalo da počnu radovi na krečenju prostorija u Domu, ali to je ovo valiki posao jer imamo oko 4,5 hiljade kvadratnih metara za krečenje. Radovi će trajati nekih dvadesetak dana, a zatim, nakon sređivanja unutrašnjih prostorija, imamo u planu i zamenu postojećeg kotla za parno grejanje- kaže dejan Radovanović

On je dodao da je u toku prošle grejne sezone došlo do havarije na kotlu za grejanje.

  • Zaista smo imali veliki problem kada je kotao procureo u sred sezone grejanja, ali zahvaljujuću resornom Ministarstvu mi smo dobili novčana sredstva za zamenu kotla. Procedura javne nabavke je odrađena, kotao je kupljen i ovih dana se vrši njegova montaža u prostorijma namenjenim za kotlarnicu. – ističe direktor Doma za stara i invalidna lica.

Radovanović je na kraju razgovora dodao da će nakon svih ovih radova Dom za stara i invalidna lica u Doljevcu postati još prijatnije mesto za boravak korisnika, ali i spremno dočekati predstojeću zimu.

 

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *